Omega 7: ce este, ce beneficii aduce şi în ce alimente se găseşte

Aceşti acizi graşi mononesaturaţi, nu foarte uşor de găsit, sunt numiţi şi „Omega de frumuseţe”.

521 afișări
Imaginea articolului Omega 7: ce este, ce beneficii aduce şi în ce alimente se găseşte

Auzim des despre Omega-3, iar în ultimul timp şide  Omega-6, acizi graşi foarte importanţi pentru sănătate. În ultima vreme însă, Omega-7 este ultima tendinţă.

Sunt acizi graşi mononesaturaţi care contribuie la funcţionarea corectă a inimii şi a creierului şi care pot ajuta şi pacienţii care suferă de tumori la cap şi gât în ​​timpul chimioterapiei şi în perioada postoperatorie. Tema a fost discutată recent în cadrul congresului internaţional dedicat acestor două patologii.

Acizii graşi mononesaturaţi Omega-7 includ acid vaccinia, acid palmitoleic şi acid rumeic. Omega-7 joacă un rol important în reducerea nivelului de colesterol LDL, aşa-numitul „colesterol rău”, favorizând în schimb creşterea valorilor colesterolului HDL, cel „bun”.

De asemenea, sunt importante pentru sănătatea sistemului gastrointestinal şi a inimii, precum şi pentru îmbunătăţirea răspunsului inflamator, cu beneficii şi pentru creier.

Se găseşte în avocado şi în peşti

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Queensland, acidul palmitoleic Omega-7 prezent în nucile de macadamia are numeroase beneficii în reducerea riscului de diabet.

Aceşti acizi graşi, de fapt, cresc sensibilitatea la insulină, contribuind şi la o mai bună gestionare a greutăţii. În plus, alimentele care conţin Omega-7 permit o mai mare hidratare a pielii şi a mucoaselor: din acest motiv, este definită şi drept „Omega frumuseţii”.

Pe lângă nucile de macadamia menţionate mai sus, Omega-7 se găsesc în unele uleiuri, cum ar fi cătină, care în sine este un antioxidant puternic şi contribuie, de asemenea, la scăderea riscului de diabet şi obezitate.

Acidul palmitoleic se găseşte şi în avocado şi în mulţi peşti deja bogaţi în Omega-3, cum ar fi somonul, heringul şi sardinele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici