Rafila a semnat contracte de finanţare prin PNNR pentru infrastructura medicală din patru judeţe

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a semnat vineri la Târgu Mureş contracte de finanţare prin PNRR pentru infrastructura spitalicească nouă din judeţele Mureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Alba.

1060 afișări
Imaginea articolului Rafila a semnat contracte de finanţare prin PNNR pentru infrastructura medicală din patru judeţe

Rafila a semnat contracte de finanţare prin PNNR pentru infrastructura medicală din patru judeţe

Semnarea contractelor a avut loc vineri la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş.

Managerul IUBCvT Târgu Mureş, Mariana - Anişoara Ciorba, a semnat contractul în valoare de 105.841.529,64 euro pentru proiectul „Construire Centru Chirurgical Cardiovascular la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş”.

Preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a semnat contractul în valoare de 82.939.073,64 euro pentru extinderea pavilionului Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, prin construirea unei clădiri noi, iar contractul de relocare şi modernizare a activităţii secţiei de oncologie şi înfiinţarea compartimentului de cardiologie intervenţională la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, în valoare de 47.092.679,72 euro a fost semnat de Simona Diana Mârza, managerul instituţiei.

Contractul de 39.219.840,61 euro pentru proiectul „Recompartimentare clădire existentă şi extindere cu un corp nou - Secţia clinică Neurochirurgie - Centru de Patologie Vasculo-Cerebrală şi Neurochirurgie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj” a fost semnat de Claudia Diana Gherman, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca.

„Astăzi, la Târgu Mureş, s-a realizat un pas important pentru infrastructura din sănătate din România, patru obiective majore în infrastructura spitalicească primind finanţare în valoare de aproape 300 milioane de euro. Sunt primele contracte de construire pe care le semnăm aici, în Transilvania”, a spus Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici