Un tratament deja existent ar putea încetini progresia bolii Parkinson

O echipă internaţională de cercetători a descoperit că un medicament pentru cancer, aprobat deja, ar putea încetini semnificativ progresia bolii Parkinson, prin blocarea interacţiunii dintre două proteine esenţiale, scrie Science Alert, care citează Nature Communications.

Urmărește
162 afișări
Imaginea articolului Un tratament deja existent ar putea încetini progresia bolii Parkinson

Un tratament deja existent ar putea încetini progresia bolii Parkinson

O echipă internaţională de cercetători a identificat o interacţiune crucială între două proteine – Aplp1 şi Lag3 – care contribuie la răspândirea agregatelor de alfa-sinucleină, proteina responsabilă pentru boala Parkinson.

Studiul sugerează că un medicament deja aprobat, utilizat pentru tratamentul cancerului, ar putea preveni răspândirea acestor proteine toxice în creier, oferind o potenţială nouă terapie pentru boală.

Studiul, publicat recent în Nature Communications, arată că proteinele Aplp1 şi Lag3 facilitează absorbţia de către neuronii sănătoşi a alfa-sinucleinei defectuoase. Testele pe şoareci au demonstrat că eliminarea ambelor proteine reduce cu 90% absorbţia acestor proteine dăunătoare, încetinind progresia bolii.

Mai mult de 8,5 milioane de oameni la nivel mondial suferă de Parkinson, o afecţiune incurabilă care afectează controlul motor şi poate duce la dificultăţi de vorbire şi mers.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
oarkinson,
tratament,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici