Vampire Facelift: tratamentul estetic care face furori printre vedete foloseşte sânge centrifugat

Creat de Dr. Barbara Sturm, este un tratament facial care îngrijeşte şi hrăneşte pielea cu ingrediente active din plasmă.

Urmărește
1347 afișări
Imaginea articolului Vampire Facelift: tratamentul estetic care face furori printre vedete foloseşte sânge centrifugat

O nouă practică estetică se răspândeşte din ce în ce mai mult printre vedetele de la Hollywood şi nu numai. Se numeşte Vampire Facelift, dar, în ciuda a ceea ce ar putea sugera numele, nu serveşte la transformarea chipului persoanelor care urmează tratamentul în cel al unui vampir.

Creat de Barbara Sturm, considerată un fel de guru al tratamentelor faciale, pionier al medicinei estetice non-invazive, cu clienţi precum Cher sau Kim Kardashian, Vampire Facelift (sau Vampire's Facial) este un tratament estetic care serveşte la reînnoirea celulelor pielii. 

Baza este cercetarea efectuată de Dr. Sturm în Düsseldorf, care a descoperit că, dacă celulele unui pacient sunt folosite pentru a produce proteine ​​dermice, pielea se vindecă mai repede.

Prin urmare, acest tratament se bazează pe injecţii autologe din sângele persoanei care urmează tratamentul.

Metoda este cea a PRP, plasmă bogată în trombocite. Sângele pacientului este centrifugat pentru a separa partea bogată în trombocite capabile să stimuleze reînnoirea celulară.

Acest sânge este astfel injectat în epiderma feţei, gâtului sau decolteului, adică acolo unde este nevoie.

Trombocitele stimulează fibroblastele să producă colagen, permiţând o îmbunătăţire a aspectului ridurilor. Poate fi folosit şi pentru a corecta urmele de acnee. Prin urmare, este un tratament de biostimulare.

3 cazuri de HIV în 2018

Vampire Facelift poate fi efectuat şi fără folosirea sângelui, dar numai cu o rolă dotată cu ace, numită Dermapen, care permite atingerea de adâncimi reglabile pe derm.

Microperforarea stimulează în mod natural producţia de colaj şi de elastină.

Fiind un tratament considerat minim invaziv, nu are efecte secundare deosebite. În mod normal, după două zile de înroşire a zonei, se recomandă folosirea unei creme de protecţie solară în zilele următoare.

Nu există risc de alergie deoarece nu se folosesc produse heterologe, iar şedinţa durează aproximativ 30 de minute.

În 2018, au apărut trei cazuri de femei testate pozitiv pentru HI,  după ce au suferit acest tratament, dar acestea l-au efectuat într-un centru ilegal şi neautorizat.

Însă acest eveniment, considerat excepţional, a sporit atenţia asupra tratamentelor de înfrumuseţare necontrolate care, datorită prezenţei acelor, pot deveni vehicul de transmitere a bolilor, dacă nu se folosesc ace sterile.

Dincolo de aceste cazuri excepţionale, Vampir Facelift pare să aibă în principal avantaje, fiind un tratament naturist care presupune folosirea sângelui propriu al pacientului şi nu provoacă intoleranţe sau alergii.

Primele rezultate se văd după 60 de zile şi sunt necesare cel puţin 2-3 şedinţe, cu o şedinţă de întreţinere la 4-6 luni. În paralel, medicul Barbara Sturm a creat o linie de produse cosmetice care pot însoţi rutina de înfrumuseţare în urma tratamentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici