- Home
- Social
- (25.05.2020, 09:00)
- Bogdan Ciucă
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cadrele medicale militare care vor oferi ajutor SUA în lupta cu coronavirusul au plecat în misiune
- Cele 15 cadre medicale militare care merg în SUA pentru a oferi sprijin în lupta anti-COVID au plecat
- Ambasadorul SUA în România a afirmat că parteneriatul dintre România şi SUA e mai puternic ca niciodată
- Misiunea va dura aproximativ două săptămâni
Urmărește
2434 afișări
15 cadre medicale militare pleacă în SUA pentru a sprijini medicii din Alabama. Orban şi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, la ceremonia de plecare
Cele 15 cadre medicale şi specialişti ai MApN au plecat spre Statele Unite ale Americii, pentru a oferi sprijin medicilor din Alabama. România dă un ajutor SUA, în baza parteneriatului strategic dintre două state şi semn de solidaritate. Misiunea va dura aproximativ două săptămâni.
Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman a afirmat că parteneriatul dintre cele două ţări nu a fost niciodată mai puternic.
„Parteneriatul strategic dintre cele două ţări ale noastre nu a fost niciodată mai puternic. Această misiune românească, să ofere sprijin americanilor, cu scopul de a trece peste criza COVID-19 este un alt exemplu al relaţiei speciale dintre ţările noastre”, a spus el.
Premierul Ludovic Orban a urat succes echipei noastre.
„În spiritul solidarităţii şi cooperării între SUA şi România, misiune care are, pe de o parte, obiectivul de a fi alături de medicii din SUA, dar de asemenea, şi de a vedea foarte clar cum acţionează echipele medicale din SUA în lupta cu COVID. Urez succes misiunii noastre ţi folosesc ocazia pentru a transmite un mesaj ferm între SUA şi România este un solid parteneriat strategic, care generează acţiuni comune în toate domeniile de activitate”, a declarat premierul Ludovic Orban.
Echipa românească este formată din 5 medici, 5 asistenţi medicali şi 5 specialişti în evitarea contaminării. Personalul va sta aproximativ două săptămâni în SUA şi va fi împărţit în mai multe spitale din statul american unde sunt îngrijiţi bolnavii de COVID-19. Misiunea reprezintă, în acelaşi timp, şi un schimb de experienţă privind metodele de combatere a epidemiei de coronavirus.
Aceasta este cea de-a treia misiune internaţională de la începutul pandemiei de coronavirus la care participă cadre medicale din România, după misiunile din Italia şi Republica Moldova.
---
15 cadre medicale şi specialişti ai Ministerului Apărării au plecat, luni dimineaţa, în Statele Unite ale Americii pentru a sprijini medicii din statul Alabama. Echipa românească este formată din 5 medici, 5 asistenţi medicali şi 5 specialişti în evitarea contaminării. Personalul va sta aproximativ două săptămâni în SUA şi va fi împărţit în mai multe spitale din statul american unde sunt îngrijiţi bolnavii de COVID-19.
Misiunea reprezintă, în acelaşi timp, şi un schimb de experienţă privind metodele de combatere a epidemiei de coronavirus.
Aceasta este cea de-a treia misiune internaţională de la începutul pandemiei de coronavirus la care participă cadre medicale din România, după misiunile din Italia şi Republica Moldova.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Coronavirus în România LIVE UPDATE 25 mai. Numărul morţilor a ajuns la 1.205. Bilanţ actualizat: 213 de noi cazuri de infecţii în ultimele 24 de ore
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe