- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.12.2024, 16:10)
- Cosmin Pirv
178 de elevi cu performanţe la olimpiade internaţionale, premiaţi de Ministerul Educaţiei
Ministerul Educaţiei a premiat marţi, la Palatul Naţional al Copiilor, 178 de elevi care au obţinut în 2024 performanţe la olimpiadele internaţionale, dar şi pe profesorii acestora şi şcolile în care învaţă.
Urmărește
181 afișări
Sursa foto: Facebook
Potrivit unui comunicat al ministerului, cei 178 de elevi olimpici provin din 72 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat şi private din 33 de judeţe şi municipiul Bucureşti.
Aceştia au reuşit un palmares impresionant: 220 de medalii, premii şi menţiuni la 33 de olimpiade internaţionale şi olimpiade/concursuri regionale pe discipline (juniori şi seniori). În acelaşi timp, au fost premiaţi şi cei 192 de profesori care i-au pregătit.
Unul dintre elevi a obţinut 5 premii în competiţii diferite, alţi 7 elevi au obţinut câte trei distincţii, iar 23 de elevi au obţinut câte două distincţii în competiţiile internaţionale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Administraţia Trump va intensifica arestările imigranţilor în marile oraşe din SUA
-
Frigul extrem face ca inaugurarea lui Trump să se facă în interior, pentru prima dată în 40 de ani
-
Industria care poate să pună România pe hartă. Experţii spun că potenţialul „este imens”, dar facem greşeli de amatori
„Ministerul Educaţiei susţine performanţa. Şi nu doar prin ceremonia de astăzi, ci prin demersuri constante: burse de excelenţă olimpică în timpul liceului, burse internaţionale pe care tinerii le primesc în facultate, dacă au obţinut pe parcursul liceului premii la olimpiadele internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei. Avem şi o premieră în România - profesorii care pregătesc olimpici sunt remuneraţi. Trăim vremuri în care se discută mult despre importanţa apartenenţei la valorile europene şi inclusiv despre valoarea adevărului ştiinţific. Aceşti copii atât de valoroşi pot fi ambasadori ai ştiinţei în comunităţile din care fac parte, pentru că sunt cei mai în măsură să facă asta printre colegii lor. Sper să fie conştienţi de puterea pe care o au de a schimba lumea şi de faptul că sunt o sursă de inspiraţie pentru noi toţi”, a declarat Ligia Deca, ministrul Educaţiei.
Din totalul celor 220 medalii şi premii, elevii români au obţinut 7 medalii de aur absolut (cu punctaj maxim), 45 de medalii de aur, 30 de premii I, 64 de medalii de argint, 11 premii II, 35 de medalii de bronz, 11 premii III, respectiv 17 menţiuni/diplome echivalente.
Ministerul Educaţiei a acordat elevilor medaliaţi, profesorilor care i-au pregătit şi unităţilor de învăţământ de unde provin diplome şi premii în bani, în conformitate cu prevederile legale.
„Pentru profesorul/profesorii care au pregătit elevul/elevii se acordă un singur stimulent financiar, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi/lor premiaţi. În situaţia în care elevul premiat a fost pregătit de doi sau mai mulţi profesori, stimulentul financiar se acordă în părţi egale tuturor profesorilor pregătitori. Pentru şcoala pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest caz, stimulentele primite se vor utiliza pentru dotări destinate sprijinirii calităţii procesului de învăţământ, direcţionate, cu prioritate, către disciplina/disciplinele la care s-au obţinut performanţe şcolare”, transmite ministerul.
Fondul total de premiere alocat în acest an este de peste 4.769.000 lei, în creştere substanţială faţă de anul trecut (3.900.000 lei).
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Cercetătorii au descoperit că o substanță psihedelică poate trata dependența de alcool. DMT este o substanță cunoscută de secole
Citește pe www.zf.ro: Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ce gadgeturi vor cumpăra milionarii în 2025? Printre aparate se numără și roboții care strâng totul de prin casă
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Cine este miliardarul discret care împinge din umbră o întreagă ţară de pe drumul european către un parteneriat cu Rusia
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
PROSPORT.RO
După Ingrid Baciu, România mai pierde încă un astrolog. A murit după o luptă grea cu cancerul
CANCAN.RO
Tabel pentru bărbați și femei | Pe ce dată ieși la PENSIE, în funcție de luna și de anul nașterii
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:31
-
astăzi, 08:11
Administraţia Trump va intensifica arestările imigranţilor în marile oraşe din SUA