18 morţi după ce un avion s-a prăbuşit şi a luat foc în capitala Nepalului

  • 18 persoane au murit după ce un avion s-a prăbuşit şi a luat foc în timp ce decola miercuri din capitala Nepalului, Kathmandu.
  • Pilotul este singurul supravieţuitor, potrivit BBC.
Urmărește
389 afișări
Imaginea articolului 18 morţi după ce un avion s-a prăbuşit şi a luat foc în capitala Nepalului

18 morţi după ce un avion s-a prăbuşit şi a luat foc în capitala Nepalului

Pilotul, care primeşte în prezent tratament la spital, este singurul supravieţuitor al accidentului aviatic din Nepal.

La bordul zborului de testare al Saurya Airlines se aflau 19 persoane, inclusiv membri ai personalului tehnic al companiei aeriene şi doi membri ai echipajului.

Industria aviatică din Nepal are un nivel scăzut de siguranţă, atribuit însă unor factori multipli de-a lungul anilor, de la vreme imprevizibilă la reglementări slabe.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 11:15 (05:30 GMT), la câteva minute după ce avionul a decolat de pe Aeroportul Internaţional Tribhuvan, potrivit unei declaraţii a centrului de coordonare a operaţiunilor de căutare şi salvare al Autorităţii Aviaţiei Civile din Nepal.

Zborul de încercare al Saurya Airlines de miercuri se îndrepta spre Pokhara, o destinaţie turistică populară.

Şeful aeroportului, Jagannath Niraula, a declarat pentru BBC că accidentul „s-a produs imediat ce a părăsit solul, în nici măcar un minut”, deşi autorităţile aeroportuare nu au fost în măsură să confirme cauza accidentului. Cu toate acestea, şeful Aeroportului Internaţional Tribhuvan a declarat că o evaluare iniţială a arătat că avionul a zburat în direcţia greşită.

„Imediat ce a decolat, a virat la dreapta, când ar fi trebuit să vireze la stânga”, a declarat şeful aeroportului Jagannath Niraula pentru BBC.

Fotografiile arată echipele de salvare făcându-şi loc printre rămăşiţe, cu planuri mari ale avionului complet înnegrite şi carbonizate.

Primele imagini arătau că avionul era învăluit în foc şi fum. Maşini de pompieri şi ambulanţe au fost trimise de urgenţă la faţa locului după incident. Şaptesprezece dintre cei care au murit sunt nepalezi, iar unul este un cetăţean yemenit, care lucra ca inginer.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici