- Home
- Social
- ORADEA, (13.08.2015, 17:33)
- , Marian Buga
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
20 de persoane, audiate într-un dosar privind eliberarea a 14.000 de reţete medicale fictive
Douăzeci de persoane sunt audiate, joi, la DIICOT Oradea, într-un dosar privind eliberarea, între anii 2012 - 2014, a 14.000 de reţete medicale fictive, cu un prejudiciu de 700.000 de euro adus Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.
Urmărește
805 afișări
20 de persoane, audiate într-un dosar privind eliberarea a 14.000 de reţete medicale fictive (Imagine: Shutterstock)
Potrivit unui comunicat de presă remis, joi, de DIICOT Oradea, 20 de persoane sunt audiate după ce ar fi participat la fraudarea Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, prin emiterea de reţete medicale fictive.
Procurorii precizează că, în noiembrie 2014, au făcut 67 de percheziţii, împreună cu Brigăzile de Combatere a Criminalităţii Organizate din Oradea, Cluj-Napoca şi Timişoara, anchetatorii fiind sprijiniţi de Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Oradea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
La vremea respectivă, percheziţiile au avut loc, printre altele, la Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu” Oradea - Secţia Oncologie, la mai multe farmacii şi cabinete medicale individuale ale unor medici de familie.
Acţiunea a vizat ”destructurarea unui grup infracţional format din 50 persoane, specializat în infracţiuni de evaziune fiscală, înşelăciune şi fals”.
”În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012-2014 membrii grupării au generat activităţi de fraudare a Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate prin creşterea artificială a cuantumului vânzărilor aferente medicamentelor cu şi fără contribuţie personală utilizată în tratamentul ambulatoriu (TA) şi a medicamentelor şi materialelor sanitare specifice, care se acordă pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor incluşi în unele programe naţionale cu scop curativ (PNS) şi implicit a sumelor raportate şi ulterior decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate”, se arată în comunicatul transmis joi.
Conform sursei citate, prejudiciul cauzat este de aproximativ 700.000 de euro, fiind eliberate peste 14.000 de reţete fictive.
După audieri, procurorii vor decide dacă se impune luarea măsurii reţinerii pentru 24 de ore.
În noiembrie anul trecut, procurorii DIICOT au făcut 67 de percheziţii la Secţia Oncologie a Spitalului Municipal Oradea, la farmacii şi medici de familie, într-un dosar în care 50 de persoane erau suspectate că au decontat medicamente în baza unor documente false.
Potrivit unui comunicat de atunci al DIICOT, membrii grupării specializate în infracţiuni de evaziune fiscală, înşelăciune şi fals au fraudat Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate prin creşterea artificială a cuantumului vânzărilor aferente medicamentelor cu şi fără contribuţie personală utilizate în tratamentul ambulatoriu (TA) şi medicamentelor şi materialelor sanitare care se acordă pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor incluşi în unele programe naţionale cu scop curativ (PNS), şi implicit a sumelor raportate şi ulterior decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe