- Home
- Social
- BRAŞOV, (11.08.2017, 09:09)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
25 de euro, preţul pe care îl plăteşte un turist la Râşnov, pentru a admira sau fotografia urşi, lupi şi râşi. Cât durează sezonul de observare şi ce peisaje spectaculoase pot fi văzute
Turiştii care vizitează Râşnovul pot merge la un observator de urşi, amenajat într-o zonă care oferă peisaje spectaculoase, pe Valea Lungă, unde, pentru 25 de euro, pot observa, timp de câteva ore, urşi, lupi sau mistreţi.
Urmărește
1846 afișări
25 de euro, preţul pe care îl plăteşte un turist la Râşnov, pentru a admira sau fotografia lupi şi urşi. Cât durează sezonul de observare şi ce peisaje spectaculoase pot fi văzute
Râşnovul a decis să continue investiţiile în turism, astfel încât acestea să-i vizeze şi pe iubitorii muntelui, dar mai ales pe cei care vor să privească animalele sălbatice în habitatul lor natural.
Una dintre aceste investiţii este un observator de urşi, amenajat într-o zonă care oferă peisaje spectaculoase, pe Valea Lungă, în continuarea Cheilor Râşnoavei.
Cabana din care se pot observa animalele are aproximativ 25 de metri pătraţi, iar în interior pot sta 20 de persoane.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Din acest loc sigur, turiştii pot admira, fotografia sau filma carnivore mari, în special urşi, dar mai apar şi lupi, mistreţi sau chiar râşi.
Tariful pe care trebuie să îl plătească turiştii care vor să vină la observator este de 25 de euro/persoană, acesta fiind administrat de Ocolul Silvic al oraşului Râşnov.
Ing. Gheorghe Puiu, şeful Ocolului Râşnov, a declarat că sezonul de observare a animalelor sălbatice este cuprins între lunile martie şi noiembrie, iar turiştii pot merge doar însoţiţi de un maestru de vânătoare, care se şi asigură că nu există niciun risc pentru vizitatori, având cu el şi o armă de vânătoare, în cazul în care există riscul apariţiei unui incident.
Durata la observator nu este limitată şi turiştii pot sta chiar câteva ore până când animalele îşi fac simţită prezenţa, iar condiţia de bază pentru ca animalele să nu se sperie şi să fugă este păstrarea liniştii.
Amenajarea observatorului a început în urmă cu trei luni, iar investiţia, care a fost asigurată integral din bugetul ocolului, s-a ridicat la suma de 30.000 de lei.
Directorul Ocolului Silvic Râşnov a precizat că ideea amenajării unui astfel de observator a venit în contextul în care numărul turiştilor pasionaţi de observarea şi fotografierea sau filmarea animalelor este în creştere şi s-a dovedit a fi o reţetă de succes la Braşov, unde Regia Locală a Pădurilor Kronstadt are două puncte de observare a urşilor în Valea Timişului, vizitate, în acest an, de 270 de persoane.
”Având în vedere că în această zonă avem multe animale, iar vânătoarea de urşi este interzisă, am decis să valorificăm oportunitatea oferită de pasiunea pentru observarea faunei sălbatice. De altfel, în cazul în care cererea din partea turiştilor va fi mai mare decât «capacitatea» observatorului, vom lua în calcul să amenajarea unuia nou. Am avut deja câteva grupuri de turişti care au trecut pragul observatorului”, a declarat Gheorghe Puiu.
Vizitatorii de până acum au apreciat că unul dintre principalele puncte forte ale observatorului de la Râşnov este acela că nu se află amplasat la o înălţime mare, iar acest aspect este important în special pentru fotografi, care pot surprinde mai multe detalii.
Investiţiile în turismul montan vor continua, iar în bugetul pe acest al Ocolului Silvic este prevăzută suma de 10.000 de lei pentru amenajarea unui traseu tematic prin care să fie prezentată flora şi fauna specifică zonei, potrivit directorulului Ocolului Silvic de la Râşnov.
”Vrem să reabilităm potecile care fac legătura între Valea Cetăţii şi Valea Lungă. Pe traseu vom instala şi panouri de informare, similare celor din parcurile naturale, prin care vom prezenta speciile de plante şi animale de pe traseu”, a spus ing. Gheorghe Puiu.
”Tot pentru turiştii pasionaţi de munte a fost amenajată în urmă cu mai mulţi ani şi zona de picnic şi camping din Valea Lungă, unde sunt oferite toate facilităţile, de la pavilioane acoperite, cu băncuţe şi mese, la toalete ecologice. Zona este extrem de căutată de turişti”, a mai spus şeful Ocolului Silvic.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe