- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (28.02.2016, 14:49)
- Marius Oncu
250 de oameni, la un marş de susţinere a legii dării în plată - GALERIE FOTO
Circa 250 de persoane au participat duminică, în Capitală, la un marş pentru susţinerea legii dării în plată şi împotriva conducerii BNR care s-a opus proiectului în forma actuală, oamenii aruncând, în semn de protest, cu monede pe treptele din faţa Băncii Naţionale a României.
Urmărește
1599 afișări
250 de oameni, la un marş de susţinere a legii dării în plată - GALERIE FOTO
Protestatarii s-au strâns, în jurul orei 12.00, în faţa Palatului Victoria şi au pornit apoi în marş pe traseul Calea Victoriei - Lipscani - Smârdan -bd Naţiunile Unite - bd Libertăţii - Piaţa Constituţiei.
Organizatorii au anunţat că mitingul este unul de susţinere a legii dării în plată şi împotriva abuzurilor sistemului bancar.
“ Vrem să susţinem legea dării în plată aşa cum este ea, fără amendamente, luând ca exemplu concret consumatorii persoane fizice care au aceleaşi drepturi indiferent de situaţie”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniel Teodorescu, organizator şi membru al Grupului clienţilor cu credite în franci elveţieni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Furtul tezaurului. Explicaţiile date de Directorul Muzeului Naţional de Istorie / Expoziţia, asigurată la peste 30 milioane de euro / Ziar olandez: Hoţii ar fi fugit în Germania
-
The Times: „Ucraina are nevoie de Trump”. Care sunt cele patru scenarii privind încheierea războiului dintre Rusia şi Ucraina
-
Trump impune tarife draconice pentru toate produsele şi interdicţii de călătorie Columbiei / Replica preşedintelui Columbiei
Cei 250 de oameni, unii dintre ei veniţi din Oradea, Mureş sau Constanţa, s-au oprit şi în faţa sediului BNR unde au cerut demisia guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu. Tot în semn de protest faţă de poziţia conducerii BNR care este împotriva legii dării în plată în forma actuală, protestatarii au aruncat cu monede pe scările din faţa sediului BNR.
“Legea dării în plată nu este doar pentru câteva zeci de mii de disperaţi pe care îi dispreţuiesc BNR şi lobby-ul bancar, ci şi pentru viitorii împrumutaţi. Creşterea dobânzilor în perioada următoare va duce şi la creşterea ratei neperformanţelor în programul Prima Casă”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea.
Unii au scandat şi “Iohannis, ne-ai trădat”, după ce preşedintele a decis, în luna decembrie, reîntoarcerea în Parlament, pentru reexaminare, a legii care permite cedarea garanţiei imobiliare în schimbul radierii ipotecii.
În mod simbolic, protestatarii au construit o casă din lemn cu mesajul “Executat silit”. “Suntem pentru legea dării în plată pentru că în momentul de faţă sunt abuzuri de nedescris din partea băncilor. Aşteptăm să se aprobe legea”, a declarat unul dintre protestatari pentru MEDIAFAX.
Mugur Isărescu, a declarat joi că prezentată de către iniţiatori, pe rând, ca o lege socială, a dreptăţii sau ca o lege economică a creat o confuzie foarte mare în rândul societăţii, care nu trebuie lăsată să persiste.
“El (Isărescu nr.) a fost cel care a generat şi împrumutul de la FMI şi programul Prima Casă, care nu au făcut decât să ajute băncile” a mai spus avocatul Gheorghe Piperea.
Banca Centrală Europeană a transmis, la solicitarea BNR, o opinie privind legea dării în plată, în care a avertizat că aceasta compromite siguranţa juridică, poate naşte probleme privind disciplina la plată, dar poate afecta şi încrederea investitorilor străini şi stabilitatea sistemului bancar.
Citeşte şi: Şeful Erste: Legea dării în plată nu va avea un impact financiar semnificativ asupra BCR, ci îi va afecta dramatic pe cei tineri, care vor să îşi ia o casă
Citeşte şi: Raport Comisia Europeană: Darea în plată aplicată în forma actuală prezintă riscuri majore pe mai multe planuri
Citeşte şi: Isărescu, despre darea în plată: Dacă este o lege a dreptăţii, înseamnă că sunt şi legi strâmbe - devine apoi o lege a haiduciei, asta e şi mai interesant
Legea dării în plată va fi dezbătută în plenul Senatului, cel mai probabil săptămâna viitoare, iar votul final va fi dat ulterior în plenul Camerei Deputaţilor.
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cine este omul care conduce cel mai important lanţ de restaurante din România şi coordonează o echipă de 1.500 de oameni
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
PROSPORT.RO
Simona Amânar a ajuns de nerecunoscut. Cum arată fosta campioană olimpică acum, la 45 de ani
CANCAN.RO
Orașul din România în care vin ninsorile săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Weather.com
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe