34 de inculpaţi în cazul de sclavie din Berevoeşti rămân în arest

Tribunalul Argeş a decis ca, în cazul a 34 de inculpaţi din dosarul de sclavie din Berevoeşti, măsura arestului preventiv să fie prelungită, alte patru femei fiind plasate în arest la domiciliu.

Urmărește
746 afișări
Imaginea articolului 34 de inculpaţi în cazul de sclavie din Berevoeşti rămân în arest

34 de inculpaţi în cazul de sclavie din Berevoeşti rămân în arest

Deşi perioada de arest preventiv în cazul celor 38 de inculpaţi din cazul Berevoeşti expira pe data de 13 august, în urma unei solicitări de prelungire a mandatelor de arestare făcută de procurori cu mult înainte de expirarea acestui termen, aceştia au fost duşi în faţa magistraţilor Tribunalului Argeş.

34 dintre suspecţii în dosarul de sclavie au fost duşi înapoi în arestul Poliţiei Argeş, al Poliţiilor din Vâlcea, Olt, Dâmboviţa şi din arestul Poliţiei Capitalei.

Pentru Maria Furdui, o femeie în vârstă de 52 de ani, care a primit iniţial arest la domiciliu, fiind dependentă de dializă, s-a menţinut aceeaşi măsură. De asemenea, alte trei femei, aflate în situaţii deosebite, una dintre ele fiind însărcinată, au primit şi ele arest la domiciliu.

Potrivit avocatului Alin Anton, apărător din oficiu al unora dintre inculpaţii în cazul Berevoeşti, procurorii DIICOT au solicitat prelungirea mandatelor cu încă 30 de zile pentru tot lotul, începând cu data de 13 august, atunci când expira primul termen până la care au fost arestaţi preventiv.

"Concluzia magistaţilor a fost ca dintre cei 38 de inculpaţi în acest dosar 34 să rămână până la jumătatea lunii septembrie în arest preventiv. În cazul celorlalte 4 persoane din dosar, femei, s-a decis măsura arestului la domiciliu", a declarat avocatul Alin Anton.

La jumătatea lunii iulie, 40 de percheziţii au avut loc în satul Gămăceşti din comuna Berevoeşti, judeţul Argeş, pentru destructurarea mai multor grupuri infracţionale organizate specializate în infracţiuni de trafic de persoane şi trafic de minori.

Anchetatorii susţin că, din 2008 şi până în prezent, s-au constituit mai multe grupuri infracţionale care au recrutat zeci de persoane minore şi majore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau acestea (persoane minore, persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice, cu situaţii materiale precare), în scopul exploatării prin supunere la executarea de munci şi îndeplinirea de servicii în mod forţat şi prin obligarea la practicarea cerşetoriei, prin procedee care au adus victimele în stare de aservire şi de lipsire de libertate.

Victimele erau bătute, nu primeau mâncare, iar când primeau li se ofereau resturi, erau legate cu lanţuri si chingi sau încuiate pe timpul nopţii ca să nu poată fugi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici