450 de persoane ajutate de proiectul „Incluziunea are Voce. Capacitarea Grupurilor Vulnerabile pentru Incluziune şi Inovaţie Socială“, finanţat cu 249.749 euro

47 afișări
Imaginea articolului 450 de persoane ajutate de proiectul „Incluziunea are Voce. Capacitarea Grupurilor Vulnerabile pentru Incluziune şi Inovaţie Socială“, finanţat cu 249.749 euro

În contextul în care în România există aproximativ două milioane de persoane apte de muncă care sunt excluse de pe piaţa muncii, iar în acelaşi timp sunt importate anual aproximativ 100.000 de persoane din străinătate, obiectivul întâlnirii a fost de a discuta posibilitatea extinderii integrării pe piaţa muncii convenţionale a persoanelor vulnerabile locale, datorită metodologiei Asociaţiei Ateliere Fără Frontiere şi, în general, actorilor din economia socială, cum ar fi întreprinderile sociale şi întreprinderile sociale de inserţie.

În acest sens, au fost prezentate rezultatele proiectului „Incluziunea are Voce. Capacitarea Grupurilor Vulnerabile pentru Incluziune şi Inovaţie Socială“, derulat de Asociaţia Ateliere Fără Frontiere în parteneriat cu RISE România - Reţeaua Română a Economiei Sociale şi Fretex Pluss AS (Norvegia), care a beneficiat de o finanţare în valoare de 249.749,00 Euro, prin programul Active Citizens Fund – România, finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

În cadrul acestuia au fost sprijinite peste 450 de persoane din grupuri vulnerabile cu privire la depăşirea problemelor sociale şi a modului în care pot accesa serviciile disponibile la furnizorii de stat sau privaţi (locuire, asistenţă socială, probleme juridice, acces la educaţie şi la sănătate).

Persoanele vulnerabile au participat la peste 250 de zile de informare şi formare, fapt ce a dus direct la facilitarea accesului lor la promovarea drepturilor fundamentale, stimularea participării acestora la luarea deciziilor, deprinderea unor tehnici de advocacy şi creşterea posibilităţilor de angajare.

Peste 50 de persoane vulnerabile au beneficiat de loc de muncă în programul de reintegrare pe piaţa muncii în cadrul atelierelor AFF, în timp ce 150 de persoane vulnerabile de măsuri de informare consiliere piaţa muncii pentru posibilităţi crescute de angajare, iar 30 de persoane au urmat cursuri de formare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici