700 de termopane de la un spital în construcţie din Timişoara au dispărut

Directorul Direcţiei de Patrimoniu a Primăriei Timişoara, Nicuşor Miuţ, a declarat, joi, că a dispus declanşarea unei anchete administrative după ce a fost înştiinţat că 700 de geamuri termopan au dispărut dintr-o clădire a municipalităţii aflat în construcţie şi care ar fi trebuit să devină spital.

Urmărește
79 afișări
Imaginea articolului 700 de termopane de la un spital în construcţie din Timişoara au dispărut

700 de termopane de la un spital în construcţie din Timişoara au dispărut (Imagine: Alexandru Ichim/Arhiva Mediafax Foto)

Nicuşor Miuţ a declarat corespondentului MEDIAFAX că la sfârşitul lunii februarie o comisie formată din reprezentanţi ai municipalităţii, ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi ai Spitalului Municipal a controlat o clădire aflată în construcţie, situată pe Calea Torontalului, care ar fi trebuit să aibă destinţie de spital municipal, constatând că 700 de geamuri termopan, aflate pe lista de inventar, "au dispărut".

Miuţ a afirmat că, în 2003, Primăria Timişoara a preluat, pe bază de proces, de la Spitalul Municipal, o clădire aflată în construcţie şi în care, la finalizare, ar fi trebuit să fie mutate secţiile acestei unităţi sanitare.

Potrivit directorului Direcţiei de Patrimoniu, în procesul-verbal de predare-primire încheiat în urmă cu opt ani între municipalitate şi reprezentanţii Spitalului Municipal nu erau trecute aceste geamuri, ci doar imobilul aflat în stadiul de construcţie.

"În 2003, Primăria Timişoara a preluat acea construcţie, pe bază de proces verbal de la Spitalul Municipal. În acel proces nu se regăsesc geamurile termopan. (...) Acum, Ministerul Sănătăţii intenţionează să facă acolo un institut oncologic, iar noi trebuie să predăm clădirea DSP. Comisia care a fost acolo a aflat la faţa locului, de la reprezentanţii Spitalului Municipal, că în câteva încăperi zidite ar fi 900 de geamuri termopan. Când au fost dărâmate acele ziduri, în încăperile respective mai erau doar 200 de geamuri termopan. Restul au dispărut", a spus Miuţ, care nu a putut să precizeze la cât se ridică valoarea prejudiciului.

Potrivit acestuia, conducerea Primăriei Timişoara a dispus începerea unei anchete pentru a afla ce s-a întâmplat cu acele geamuri.

"Noi am început o anchetă să vedem ce s-a întâmplat cu geamurile. Poate au fost furate, sau poate, pur şi simplu, cei de la Spitalul Municipal le-au dus altundeva. Nu ştim încă ce s-a întâmplat. Am cerut o anchetă şi la Poliţia Locală, care s-a ocupat de paza acestui obiectiv din 2007 şi până în prezent. Înainte de această dată de pază se ocupau gardineii Consiliului Judeţean Timiş", a afirmat Miuţ.

El a precizat că acest incident nu va afecta predarea clădirii către Direcţia de Sănătate Publică, în procesul verbal urmând să fie consemnată lipsa geamurilor termopan.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, declara, în 11 martie, la Timişoara, că ministerul intenţionează să transforme această clădire într-un institut oncologic. El a afirmat că pentru începerea lucrărilor la clădirea viitorului institut oncologic de la Timişoara trebuie ca mai întâi Primăria să o predea Direcţiei de Sănătate Publică şi trebuie realizat un studiu de fezabilitate care va costa 1,1 milioane de lei, bani pe care ministerul i-a alocat deja.

Constructia Spitalului Clinic Municipal Timişoara a început în anul 1994 şi a presupus o investiţie de peste 70 de miliarde de lei vechi. Finanţarea lucrărilor a fost sistată în 1998. Conform proiectului, construcţia trebuia să aibă 23.800 metri pătraţi, cinci niveluri şi o capacitate de 315 paturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici