- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
9.000 de români s-au retras de la vaccinare după suspendarea vaccinării cu serul AstraZeneca
9.000 de români din 200.000 înscrişi s-au retras de la vaccinare, în prima parte a zilei de vineri, după ce mai multe ţări din Europa au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca.
9.000 de români s-au retras de la vaccinare după suspendarea vaccinării cu serul AstraZeneca
Răspunzând unei întrebări legate de numărul de persoane care şi-au anulat programările pentru vaccinare, în ultimele 24 de ore, cu serul AstraZeneca, reprezentanţii GCS au declarat că din cele 200.000 de persoane înscrise, 9.000 s-au retras.
„Asta înseamnă doar un procent de 4,5%. Vaccinarea este un act benevol şi au existat situaţii în care oamenii înscrişi iniţial la programare şi-au mai schimbat/ amânat opţiunea şi pentru celelalte tipuri de vaccin, nu doar pentru cel de la AstraZeneca”, spun cei de la GCS.
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu și Marcel Ciolacu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
Mai multe ţări din Europa au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca, ca măsură de precauţie, din cauza unor problemele de coagulare a sângelui apărute la unii pacienţi.
OMS a declarat vineri că „nu există niciun motiv să nu se utilizeze” vaccinul produs de AstraZeneca.
„Da, ar trebui să folosim în continuare vaccinul AstraZeneca. Nu există niciun motiv ca să nu-l folosim", a spus Margaret Harris, purtător de cuvânt al OMS.
„Experţii organizaţiei analizează informaţiile despre formarea cheagurilor de sânge, dar pentru moment nu a fost stabilită nicio legătură cauză-efect. „Orice alertă de securitate trebuie investigată. Trebuie totuşi să ne asigurăm că studiem toate alertele atunci când distribuim vaccinuri şi trebuie să le parcurgem, dar nu există nicio indicaţie de a nu-l utiliza”, a adăugat Margaret Harris.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO