- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (08.06.2022, 22:31)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
90 de unităţi de învăţământ, premiate la competiţia naţională Şcoală Europeană
90 de unităţi de învăţământ au fost premiate miercuri la cea de-a 17-a ediţie a competiţiei naţionale „Şcoală Europeană”.
Urmărește
288 afișări
90 de unităţi de învăţământ, premiate la competiţia naţională Şcoală Europeană
Competiţia a fost reluată în 2022 după o întrerupere de doi ani provocată de pandemia de Covid-19. La ediţia din acest an s-au înscris 131 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 36 de judeţe şi din Bucureşti.
Pe primele 5 locuri s-au clasat Şcoala Gimnazială „George Vâlsan” din Amara (196 de puncte), Liceul de Arte „Ionel Perlea” din Slobozia (195 de puncte), Şcoala Gimnazială nr. 10 Suceava (193 de puncte), Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret (191 de puncte) şi Şcoala Gimnazială „Constantin Parfene” din Vaslui (190 de puncte).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
11 dintre şcolile câştigătoare sunt din Bucureşti, câte 9 din Suceava şi Dolj, 6 din Iaşi, 5 din Gorj, câte 4 din Cluj, Timiş, Bihor şi Vaslui, câte 3 din Buzău, Dâmboviţa, Ialomiţa şi Prahova, câte două din Botoşani, Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Maramureş, Neamţ şi câte una din Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Covasna şi Olt.
Pe lângă Certificatul „Şcoală Europeană” 2022, fiecare şcoală premiată beneficiază şi de suma de 5.000 lei, ce poate fi utilizată pentru dotarea instituţiei.
Au fost luate în considerare la ediţia din acest activităţi şi programe desfăşurate în perioada septembrie 2019 - iulie 2022, printre care programe de educaţie şi formare gestionate de Comisia Europeană, Parlamentul European sau alte instituţii europene, activităţi derulate de şcoli în parteneriat cu ambasade, universităţi şi şcoli din Uniunea Europeană, companii europene, asociaţii profesionale europene, ONG–uri cu scop educaţional/de formare profesională care activează la nivel european etc. sau programe finanţate din fonduri structurale, în care şcoala este aplicant sau partener.
Potrivit Ministerului Educaţiei, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil trei ani, la finalul cărora şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.
„Obţinerea titlului de <Şcoală Europeană> conferă recunoaştere şi prestigiu în cadrul comunităţilor educaţionale, iar eforturile depuse pentru menţinerea titlului obţinut denotă un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi şi noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătăţire a managementului şcolar şi la dezvoltarea unei culturi organizaţionale solide”, se arată în comunicat.
La cele 17 ediţii ale competiţiei naţionale „Şcoală Europeană” au participat 2.290 de unităţi de învăţământ din toate judeţele ţării, 952 dintre acestea primind certificatul şi trofeul „Şcoală Europeană”.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe