90 de unităţi de învăţământ, premiate la competiţia naţională Şcoală Europeană

90 de unităţi de învăţământ au fost premiate miercuri la cea de-a 17-a ediţie a competiţiei naţionale „Şcoală Europeană”.

Urmărește
288 afișări
Imaginea articolului 90 de unităţi de învăţământ, premiate la competiţia naţională Şcoală Europeană

90 de unităţi de învăţământ, premiate la competiţia naţională Şcoală Europeană

Competiţia a fost reluată în 2022 după o întrerupere de doi ani provocată de pandemia de Covid-19. La ediţia din acest an s-au înscris 131 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 36 de judeţe şi din Bucureşti.

Pe primele 5 locuri s-au clasat Şcoala Gimnazială „George Vâlsan” din Amara (196 de puncte), Liceul de Arte „Ionel Perlea” din Slobozia (195 de puncte), Şcoala Gimnazială nr. 10 Suceava (193 de puncte), Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret (191 de puncte) şi Şcoala Gimnazială „Constantin Parfene” din Vaslui (190 de puncte).

11 dintre şcolile câştigătoare sunt din Bucureşti, câte 9 din Suceava şi Dolj, 6 din Iaşi, 5 din Gorj, câte 4 din Cluj, Timiş, Bihor şi Vaslui, câte 3 din Buzău, Dâmboviţa, Ialomiţa şi Prahova, câte două din Botoşani, Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Maramureş, Neamţ şi câte una din Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Covasna şi Olt.

Pe lângă Certificatul „Şcoală Europeană” 2022, fiecare şcoală premiată beneficiază şi de suma de 5.000 lei, ce poate fi utilizată pentru dotarea instituţiei.

Au fost luate în considerare la ediţia din acest activităţi şi programe desfăşurate în perioada septembrie 2019 - iulie 2022, printre care programe de educaţie şi formare gestionate de Comisia Europeană, Parlamentul European sau alte instituţii europene, activităţi derulate de şcoli în parteneriat cu ambasade, universităţi şi şcoli din Uniunea Europeană, companii europene, asociaţii profesionale europene, ONG–uri cu scop educaţional/de formare profesională care activează la nivel european etc. sau programe finanţate din fonduri structurale, în care şcoala este aplicant sau partener.

Potrivit Ministerului Educaţiei, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil trei ani, la finalul cărora şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.

„Obţinerea titlului de <Şcoală Europeană> conferă recunoaştere şi prestigiu în cadrul comunităţilor educaţionale, iar eforturile depuse pentru menţinerea titlului obţinut denotă un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi şi noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătăţire a managementului şcolar şi la dezvoltarea unei culturi organizaţionale solide”, se arată în comunicat.

La cele 17 ediţii ale competiţiei naţionale „Şcoală Europeană” au participat 2.290 de unităţi de învăţământ din toate judeţele ţării, 952 dintre acestea primind certificatul şi trofeul „Şcoală Europeană”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici