A dispărut Charlie Moss, magicianul din publicitate care a creat logo-ul „I love NY”

Charlie Moss s-a născut pe 7 septembrie 1938 şi a murit zilele trecute, la vârsta de 85 de ani.

Urmărește
615 afișări
Imaginea articolului A dispărut Charlie Moss, magicianul din publicitate care a creat logo-ul „I love NY”

A dispărut Charlie Moss, magicianul din publicitate care a creat logo-ul „I love NY”

Charlie Moss s-a alăturat unei agenţii de publicitate ca livrator şi a devenit unul dintre cei mai importanţi oameni de creaţie din domeniu, fiind cel care a lansat campania „I love NY”, care a avut un succes enorm.

Charles Moskowitz, fiul lui Samuel şi al Celiei, a salvat New York-ul de la declinul anilor 70: micuţul Charlie era un copil-actor cu numele de scenă Charlie Moss pentru a evita antisemitismul.

În adolescenţă, a văzut la televizor interviul cu directorul unei agenţii de publicitate - Doyle Dane Bernbach - şi a cerut să lucreze pentru ei ca băiat de livrare, apoi ucenic, devenind în cele din urmă vedeta companiei, creatorul campaniei „I love NY” cu inima desenată, destinată unui succes mondial care durează din 1977 şi care a adus zeci de miliarde de dolari turismului din metropola americană.

Ideea lui Moss a fost însoţită de creionul altui gigant în domeniu, Milton Glaser, care a desenat acea inimă pe spatele unui plic, în timp ce călătorea într-un taxi, în traficul din Manhattan. 

În 2007, la retragerea din lumea publicităţii, Moss a revenit la prima sa dragoste, actoria, la televiziune (Law & Order) şi la cinema.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici