A fost dezvăluit noul avion de luptă GCAP dezvoltat de UK, Italia şi Japonia / Este capabil să furnizeze de 10.000 de ori mai multe date decât sistemele actuale

Cele trei naţiuni ale Programului Global de Luptă Aeriană (GCAP) – Marea Britanie, Italia şi Japonia – au dezvăluit un nou model concept al aeronavelor lor de luptă de generaţie următoare la Farnborough International Airshow.

Urmărește
23955 afișări
Imaginea articolului A fost dezvăluit noul avion de luptă GCAP dezvoltat de UK, Italia şi Japonia / Este capabil să furnizeze de 10.000 de ori mai multe date decât sistemele actuale

A fost dezvăluit noul avion de luptă GCAP dezvoltat de UK, Italia şi Japonia

Cei trei parteneri guvernamentali GCAP şi partenerii lor principali din industrie BAE Systems (Marea Britanie), Leonardo (Italia) şi Mitsubishi Heavy Industries (Japonia) vor prezenta paşii semnificativi pe care îi fac pentru a progresa în livrarea unui avion de luptă cu adevărat de generaţie următoare.

Noul model concept expus în Hall 5 are un design mult mai evoluat, cu o anvergură a aripilor mai mare decât conceptele anterioare pentru a îmbunătăţi aerodinamica viitoarelor aeronave de luptă. 

Inginerii de la BAE Systems, Leonardo şi Mitsubishi Heavy Industries lucrează împreună în cadrul unui acord de colaborare pentru proiectarea şi dezvoltarea viitoarelor aeronave de luptă, folosind o serie de instrumente şi tehnici digitale inovatoare, inclusiv modelarea computerizată şi realitatea virtuală pentru a evolua designul aeronavei în timpul fazei sale de concept.

Herman Claesen, Managing Director, Future Combat Air Systems, BAE Systems, a declarat: „În cele 18 luni de la lansarea Programului Global Combat Air, am lucrat îndeaproape cu partenerii noştri industriali din Italia şi Japonia în cadrul acordului de colaborare, precum şi cu cele trei guverne, pentru a înţelege şi alinia cerinţele pentru o nouă generaţie de aeronave de luptă. Noul model, prezentat la Farnborough International Airshow, arată progrese notabile în proiectarea şi conceptul acestui viitor avion de luptă. Vom continua să testăm şi să dezvoltăm designul, pe măsură ce ne apropiem de următoarea fază a programului."

Guglielmo Maviglia, Chief Global Combat Air Programme Officer, Leonardo, a declarat: „Ritmul programului este extraordinar, bazându-se pe o bază solidă şi moştenire industrială în fiecare ţară şi parteneriat condus de guvern. De la semnarea tratatului în decembrie 2023, programul s-a bucurat de un angajament puternic din partea fiecărui partener. Fiecare aduce calităţi şi cerinţe diferite, dar complementare. În prezent, colaborăm îndeaproape pentru a face schimb de cunoştinţe, pentru a aborda provocări comune şi pentru a atinge obiective comune. Programul este extrem de important pentru Italia, pentru Leonardo, inclusiv pentru afacerea noastră din Marea Britanie, şi pentru industria italiană mai largă. GCAP reprezintă viitorul avioanelor de luptă într-o perspectivă a tehnologiilor pentru generaţiile viitoare.

Hitoshi Shiraishi, Senior Fellow, GCAP, Mitsubishi Heavy Industries, Ltd, a declarat: „MHI consideră că orice proiect este o oportunitate valoroasă de a ne aprofunda cunoştinţele. În special, deoarece GCAP este un program comun de dezvoltare între Japonia, Marea Britanie şi Italia, ne aşteptăm să obţinem rezultate mai bune şi cunoştinţe mai profunde decât oricând prin combinarea diferitelor culturi, experienţe şi cunoştinţe ale celor trei industrii implicate. Sper, de asemenea, că acest program GCAP, cu participarea largă a companiilor de apărare din Japonia, va stimula inovarea în sectorul industrial al ţării, cum ar fi transformarea digitală, precum şi dezvoltarea resurselor umane în domeniul ştiinţei şi tehnologiei".

Avionul de luptă, care va fi în serviciu în 2035, va fi unul dintre cele mai avansate, interoperabile, adaptabile şi conectate avioane de luptă din lume, oferind un sistem inteligent de arme, un cockpit interactiv bazat pe software, senzori integraţi şi un radar puternic de generaţie următoare, capabil să furnizeze de 10.000 de ori mai multe date decât sistemele actuale, oferindu-i un avantaj pilotului în luptă. 

GCAP este un parteneriat important din punct de vedere strategic, care reuneşte guvernele Regatului Unit, Italiei şi Japoniei şi industriile lor respective, pentru a colabora la obiective militare şi industriale comune în furnizarea unei capacităţi aeriene de luptă de generaţie următoare.

Programul este extrem de important pentru securitatea, prosperitatea politică şi economică a fiecărei naţiuni şi, prin transferul eficient de cunoştinţe şi tehnologie, va contribui la evoluţia şi furnizarea unei importante capacităţi aeriene suverane de luptă în fiecare naţiune, pentru generaţiile viitoare.  GCAP urmează să angajeze zeci de mii de oameni calificaţi din Marea Britanie, Italia şi Japonia, dezvoltând abilităţile şi tehnologiile industriale pentru viitor.

Următoarea generaţie de avioane de luptă dezvoltate de GCAP va fi cunoscută sub numele de Tempest în Marea Britanie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici