A fost lansată prima păpuşă Barbie oarbă

  • Păpuşa Barbie cu deficienţe de vedere ajunge azi pe rafturile magazinelor de jucării.
  • Este cea mai recentă din linia care include prima Barbie cu sindromul Down şi urmăreşte să crească reprezentarea în întreaga gamă de jucării.
Urmărește
253 afișări
Imaginea articolului A fost lansată prima păpuşă Barbie oarbă

A fost lansată prima păpuşă Barbie oarbă

Compania care produce păpuşile Barbie, Mattel, a încheiat un parteneriat cu American Foundation for the Blind (AFB) din SUA şi cu Royal National Institute of Blind People (RNIB), pentru a proiecta noua păpuşă.

Păpuşa Barbie vine cu un baston şi ochelari negri şi va avea cu detalii texturate, astfel încât copiii orbi sau cu vedere slabă să poată simţi ţinutele pe care le poartă.

De asemenea, ochii ei vor fi uşor ridicaţi şi depărtaţi, pentru a reflecta privirea unor persoane nevăzătoare.

Iar pe cutia în care vine, Barbie va fi scrisă în Braille.

Lucy Edwards, realizatoare de emisiuni şi activistă în domeniul dizabilităţilor, militează pentru creşterea gradului de conştientizare cu privire la orbire şi pierderea vederii. Ea şi-a pierdut vederea când avea 17 ani şi spune că o Barbie oarbă „înseamnă totul” pentru ea.

„Ca adolescentă, m-am simţit izolată de pierderea vederii şi de faptul că nu vedeam modele ca mine. Mi-a fost ruşine de bastonul meu - dar ştiind că Barbie avea un baston m-ar fi făcut să mă simt atât de diferit cu privire la al meu şi m-ar fi ajutat să mă simt mai puţin singură în călătoria mea de a-mi accepta şi îmbrăţişa orbirea”, spune ea, conform BBC.

Debbie Miller, de la Royal National Institute of Blind People, a declarat: „Este minunat să ne gândim că copiii cu deficienţe de vedere se pot juca acum cu o Barbie care arată ca ei. Suntem foarte mulţumiţi de detaliile care au intrat în proiectarea acestei noi Barbie, hainele tactile, precum şi bastonul şi ochelarii de soare. Este o recunoaştere a faptului că nu toată lumea poate vedea bine, ceea ce înseamnă mult pentru comunitatea nevăzătorilor şi a persoanelor cu deficienţe de vedere... ajutând copiii şi adulţii cu deficienţe de vedere să simtă că aparţin şi că sunt recunoscuţi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici