- Home
- Social
- TIMIŞOARA, (11.07.2013, 19:29)
- Pacala Dana , Liliana Iedu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Absolventele audiate în cazul fraudei de la Gătaia au refuzat testul poligraf
Cele cinci absolvente audiate de procurorii din Timiş la Gătaia, în cazul suspiciunii de fraudă la bacalaureat, au refuzat testarea cu aparatul poligraf, ancheta continuând joi, cu audierea directorului Liceului din Deta, Ion Jinaru, care spune că nu ştie ca elevii să fi strâns bani pentru profesori.
Urmărește
173 afișări
Absolventele audiate în cazul fraudei de la Gătaia au refuzat testul poligraf
Potrivit procurorului Mihaela Pop de la Parchetul Tribunalului Timiş, cele cinci absolvente care au fost audiate, miercuri, la sediul Poliţiei din Gătaia, au refuzat testarea cu detectorul de minciuni, iar joi a fost audiat directorul Liceului din Deta, Ion Jinaru, în continuarea anchetei privind suspiciunea de fraudă la bacalaureat.
"A fost audiat directorul liceului din Deta cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare şi luare de mită. În acest caz se fac cercetări cu privire la săvârşirea acestor infracţiuni de către profesori din cadrul liceului şi elevi. Elevelor audiate miercuri la Gătaia li s-a propus testarea cu detectorul de minciuni, însă au refuzat", a precizat Mihaela Pop.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Directorul Liceului din Deta, Ion Jinaru, a declarat, la ieşirea de la audieri, că nu ştie nimic despre sume de bani strânse de elevi pentru profesorii din comisia de bacalaureat de la centrul de examen Deta.
"Fiind directorul Liceului din Deta, era normal să mă cheme să răspund la întrebări legate de organizarea şi predarea centrului de examen în special. M-au întrebat dacă cunosc ceva de bani şi le-am spus că nu ştiu nimic, că am fost plecat cu o problemă personală în judeţul Vâlcea, se poate verifica", a spus Ion Jinaru.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au audiat, miercuri, mai mulţi elevi şi profesori de la Liceul din Gătaia, existând suspiciunea de fraudă la examenul de bacalaureat, declarau surse judiciare, care menţionau că elevii acestui liceu au susţinut bacalaureatul în centrul de examinare de la Colegiul Tehnologic "Sf. Nicolae" din Deta, alături de elevii de la liceele din Deta, Ciacova şi Peciu Nou.
Sursele citate spuneau că aproape 50 de elevi ai Liceului din Gătaia ar fi dat câte 200 de lei profesorilor din comisia de bacalaureat de la centrul de examinare din Deta, pentru a promova examenul de bacalaureat. Banii ar fi fost strânşi sub pretextul unor activităţi festive prilejuite de sfârşitul liceului.
Un număr de 17 din 67 de candidaţi la bacalaureat din Gătaia au fost respinşi, iar unul nu s-a prezentat.
Procurorul de caz Adrian Nicolae Golban declara, miercuri, că a fost vorba despre o sesizare din oficiu, "în urma unor informaţii potrivit cărora s-ar fi adunat bani de către elevii din Gătaia, pentru a plăti profesorii de la bacalaureat", şi că ancheta va continua în zilele următoare.
La rândul său, directoarea Liceului din Gătaia, Gabriela Neda, declara că a fost audiată de procurori la Poliţia din Gătaia şi că le-a spus acestora că nu înţelege de ce a fost chemată la audieri. "Le-am spus procurorilor că nu am avut legătură cu examenul de bacalaureat susţinut de absolvenţii din Gătaia la centrul de examen de la Deta, eu fiind în comisie la Colegiul Naţional Bănăţean din Timişoara", declara Gabriela Neda.
Citeşte şi:
Timiş: Suspiciuni de fraudă la examenul de bacalaureat susţinut de elevii Liceului din Gătaia. Directoarea susţine că nu a avut legătură cu examenul
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe