Accident la CET Bucureşti Vest: Doi electricieni s-au electrocutat

Doi angajaţi din cadrul ELCEN s-au electrocutat în timpul unei intervenţii la CET Bucureşti Vest, a anunţat marţi Electrocentrale Bucureşti.

Urmărește
243 afișări
Imaginea articolului Accident la CET Bucureşti Vest: Doi electricieni s-au electrocutat

Accident la CET Bucureşti Vest: Doi electricieni s-au electrocutat

„În data de 08.07.2024, doi angajaţi din cadrul ELCEN, electricieni întreţinere şi reparaţii în cadrul Uzinei de Reparaţii, au suferit o accidentare prin arsură în timpul efectuării unei lucrări de revizie desfăşurată in Staţia electrică de 110 kV. În timp ce efectuau lucrarea, cei doi angajaţi au aşezat o scară portabilă intr-o zonă a sistemului aflată sub tensiune, astfel că s-a produs un arc electric în urma căruia unul dintre angajaţi a suferit un electrotraumatism cu arsuri pe 30% din suprafaţa corpului. Celălalt angajat prezent la faţa locului a suferit o arsură în zona umărului”, a anunţat ELCEN.

A fost solicitată intervenţia serviciului de ambulanţă.

Potrivit ELCEN, angajatul care a suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corpului se află internat şi sub tratament la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, iar celălalt angajat a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucuresti, unde i-a fost acordat tratament specializat, fără a rămâne internat.

Accidentul a fost anunţat la ITM Bucureşti.

„Angajatorul a numit o comisie care efectuează cercetarea în scopul stabilirii cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, măsurilor pentru prevenirea producerii altor evenimente similare şi a caracterulului accidentului. După terminarea cercetării, dosarul va fi depus la ITM Bucureşti pentru verificarea şi avizarea sa”, arată ELCEN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici