- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (16.05.2012, 15:48)
- Valentin Anghel ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Accidente rutiere în 2012: 492 de oameni morţi şi 2.454 de răniţi. Care este principala cauză
Peste 20% dintre cele 2.552 de accidente de circulaţie grave din 2012 s-au produs din vina pietonilor şi au provocat moartea a 105 persoane şi rănirea gravă a altor 546, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).
Urmărește
1191 afișări
Accidente rutiere în 2012: 492 de oameni morţi şi 2.454 de răniţi. Care este principala cauză (Imagine: Tibi Bologh/Arhiva Mediafax Foto)
Numai în intervalul 11-13 aprilie, s-au produs, la nivel naţional, 59 accidente grave de circulaţie, soldate cu opt decese şi 53 de răniţi grav.
Cele mai grave dintre acestea au avut loc pe fondul traversării neregulamentare a drumului public de către pietoni, cauză care a surclasat viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, precum şi neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de IGPR.
Astfel, între 11 şi 13 aprilie, ca urmare a nerespectării normelor rutiere de către pietoni, s-au produs 22 accidente grave de circulaţie (37,2% din total), din care a rezultat decesul a şase persoane (75%) şi rănirea gravă a altor 16 (30,1%), mai precizează sursa citată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
De la începutul anului, 492 de oameni au murit şi 2.454 au fost răniţi grav în accidentele rutiere produse pe drumurile din România.
Poliţiştii le recomandă pietonilor să respecte cu maximă stricteţe regulile de circulaţie şi principiile de conduită preventivă, printre care acela de a traversa drumurilor publice numai prin locurile special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje şi numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestora, pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat temeinic.
Pietonilor li se recomandă, de asemenea, ca acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora.
Poliţiştii recomandă şi asigurarea temeinică înainte de pătrunderea pe partea carosabilă, cu privire la faptul că în acel moment nu circulă în apropiere autovehicule, precum şi folosirea accesoriilor fluorescente/reflectrizante sau a hainelor de culori deschise, noaptea ori în condiţii de vizibilitate redusă, atunci când se circulă pe partea carosabilă a drumului public.
IGPR mai anunţă că, în cadrul campaniei naţionale de educaţie rutieră "Alege viaţa!", Direcţia Rutieră a realizat videoclipul "Atenţie pietoni!", în vederea promovării spre difuzare pe posturile naţionale de televiziune, cu scopul conştientizării acestei categorii de participanţi la traficul rutier asupra riscurilor la care se expun în situaţia nerespectării normelor rutier.
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe