- Home
- Social
- CLUJ-NAPOCA, (21.11.2014, 18:07)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ACCIDENTUL aviatic din judeţul Sibiu - Procuror: Se lucrează la identificarea cadavrelor, apoi analizăm epava
Procurorii militari şi medicii legişti aflaţi la locul prăbuşirii elicopterului în judeţul Sibiu lucrează la identificarea cadavrelor, căutând acte şi lucruri personale, anchetatorii afirmând că, atunci când condiţiile meteo vor permite, vor fi ridicate şi analizate componentele aeronavei.
Urmărește
632 afișări
Procuror: Se lucrează la identificarea cadavrelor după accidentul aviatic, apoi analizăm epava (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/ Mediafax Foto)
Potrivit procurorului şef al Parchetului Militar Cluj, Viorel Siserman, ancheta este încă în fază incipientă, iar vineri o echipă de specialişti formată din procurori militari şi medici legişti lucrează la procedura de identificare a cadavrelor, în zona unde s-a prăbuşit elicopterul, urmând ca apoi să fie analizate componentele aeronavei prăbuşite.
"Elicopterul s-a prăbuşit într-o zonă greu accesibilă, acolo se lucrează încă la identificarea cadavrelor, este o procedură greoaie, căutăm lucruri personale, acte de identitate şi orice elemente care ne ajută să îi identificăm pe cei opt militari care şi-au pierdut viaţa. Urmează ca apoi cadavrele să fie transportate la Institutul de Medicină Legală Sibiu. Se iau în calcul toate circumstaneţele care ar fi putut duce la prăbuşirea elicopterului. Vom analiza componentele aeronavei, ce a mai rămas din aceasta, deoarece epava este carbonizată", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Viorel Siserman.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Potrivit acestuia, ancheta se derulează greu din cauza condiţiilor meteo nefavorabile - ceaţă şi temperaturi scăzute - urmând ca imediat ce timpul va permite epava să fie transportată într-un loc special, destinat unei astfel de proceduri.
"Va fi ridicat absolut tot ce se găseşte la locul prăbuşirii elicopterului, elementele vor fi transportate, imediat ce timpul şi mersul anchetei ne vor permite, într-un loc unde vor putea fi analizate de specialişti. Nu putem vorbi deocamdată de o cauză probabilă a accidentului", a spus Viorel Siserman.
La locul accidentului au rămas pompieri, poliţişti, jandarmi şi salvamontişti, care instalează corturi, urmând să rămână în zonă şi peste noapte. Ei vor asigura paza epavei.
Pe traseul de la locul accidentului şi până în satul Stejăriş sunt în mai multe locuri maşini de jandarmi, Armată, Poliţie şi Salvamont, alte forţe de ordine fiind în localitate.
Opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi în urma prăbuşirii elicopterului militar IAR-330 PUMA, vineri, în jurul orei 10.40, în zona localităţii Mălâncrav, din judeţul Sibiu. Zona este extrem de accidentată, unde doar maşini de teren sau tractoare pot ajunge.
Potrivit MApN, elicopterul aparţinea Bazei 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune şi ar fi urmat să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu.
Ministerul Apărării a anunţat, vineri după-amiază, identitatea celor zece victime ale accidentului aviatic, fiind vorba despre militari cu vârste între 25 şi 47 de ani.
Într-un comunicat de presă, MApN precizează că cei opt militari care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic sunt comandorul Artur-Grigore Palfi, în vârstă de 46 de ani, căsătorit, tatăl unui copil, căpitanul medic Rareş-Cosmin Moldovan, de 34 ani, căsătorit, taăl unui copil, căpitanul Răzvan-Aurel Moldovan, de 29 de ani, căsătorit, sublocotenentul Andrei-Cătălin Apostol, în vârstă de 25 de ani, necăsătorit, maistrul militar cls. I Paul Bădescu, de 41 ani, necăsătorit, maistrul militar cls. II Dorin Fodor, de 43 de ani, căsătorit, tatăl a doi copii, maistrul militar cls. III Vasile-Marian Gădălean, de 33de ani, necăsătorit, tatăl unui copil, şi maistrul militar cls. III Constantin-Dorin Filip, 30 ani, necăsătorit.
Cei doi militari răniţi sunt căpitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana, în vârstă de 47 de ani, şi maistrul militar cls. I Valentin Bora, în vârstă de 41 de ani.
Cei doi răniţi au fost duşi la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, unul cu elicopterul SMURD, iar celălalt cu o ambulanţă. Medicii au stabilit ca, întrucât au arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, aceştia să fie transferaţi cu un avion Spartan la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Aeronava a decolat în jurul orei 17.00 de la Târgu Mureş, ajungând deja în Capitală.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe