Accidentul de la Siutghiol: Filmul complet surprins de dronă după prăbuşirea elicopterului SMURD, făcut public la două săptămâni de la tragedie - VIDEO

Filmul complet al accidentului aviatic de pe lacul Siutghiol realizat cu o dronă a Claboo Media la aproximativ jumătate de oră de la prăbuşirea elicopterului a fost făcut public, luni, după două săptămâni de la producerea tragediei şi la şapte zile după ce fusese prezentată prima parte.

Urmărește
4913 afișări
Imaginea articolului Accidentul de la Siutghiol: Filmul complet surprins de dronă după prăbuşirea elicopterului SMURD, făcut public la două săptămâni de la tragedie - VIDEO

Accidentul de la Siutghiol: Filmul complet surprins de dronă după prăbuşirea elicopterului SMURD, făcut public la două săptămâni de la tragedie (Imagine: Adrian Boioglu/Mediafax Foto)

Reprezentanţii Claboo Media au unit cele două filmări într-un singur clip şi au făcut o nouă postare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Le-am pus pe amândouă într-un sigur clip pentru a vă fi mai uşor să urmăriţi firul acţiunii“, au spus cei de la Claboo media pe Facebook.

În noile imagini se vede mai bine momentul în care salvatorii se apropie de resturile elicopterului, fiind vorba despre patru ambarcaţiuni, cea cu vâsle a pompierilor militari şi trei civile, toate cu motor, plecate din locuri diferite ale lacului.

Întregul clip are aproximativ trei minute şi jumătate, iar în imagini nu este surprins momentul în care salvatorii ajung în locul în care a căzut elicopterul, unde se poate vedea o bucată din ceea ce pare a fi coada aparatului de zbor, în mijlocul unei pete mari de combustibil.

Pe filmare, făcută de la câteva zeci de metri înălţime, nu se poate distinge nici dacă în acel moment, petrecut la aproximativ jumătate de oră după apelul iniţial dat la 112, se mai află vreuna dintre victime la suprafaţa apei.

Un clip cu imaginile filmate de dronă la aproximativ o jumătate de oră de la prăbuşirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol din Mamaia au fost date publicităţii, lunea trecută, la ora 16.11, la exact o săptămână de la producerea accidentului aviatic în urma căruia patru persoane şi-au pierdut viaţa.

Proprietarul dronei, Bogdan Dumitru, declara că o persoană l-a anunţat că drona sa, pe care o pierduse la scurt timp după prăbuşirea elicopterului SMURD, a ajuns la Poliţia Mamaia, iar ulterior drona a fost predată Parchetului Militar.

El mai spunea că a aflat de pe Facebook că un elicopter s-a prăbuşit în lacul Siutghiol şi a plecat spre staţiunea Mamaia, luând drona cu el. Imediat ce a ajuns la locul accidentului a înălţat drona, îndreptând-o spre o zonă a lacului unde observase o pată de ulei. El a spus că nu îşi explică de ce a pierdut controlul dronei.

Medicul Laura Vizireanu (39 de ani), asistenta Gabriela Harton (38 de ani), care era însărcinată, pilotul, comandor Petre Corneliu Cătuneanu (47 de ani) şi copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel (42 de ani), şi-au pierdut viaţa în urma accidentului aviatic produs în 15 decembrie în judeţul Constanţa. Elicopterul SMURD care s-a prăbuşit în lacul Siutghiol transportase un pacient cu embolie pulmonară de la Tulcea la Spitalul Judeţean din Constanţa şi se întorcea de la Aeroportul ”Mihail Kogălniceanu”, unde alimentase cu combustibil.

Operaţiunile de căutare şi salvare au durat aproximativ 12 ore. Accidentul a fost anunţat de un martor la numărul de urgenţă 112, la ora 16.11, iar în jurul orei 16.30, primele echipaje ale ISU Dobrogea au început operaţiunile de căutare pe lac. Intervenţia s-a încheiat oficial marţi, la ora 4.10, când a fost adusă la mal ultima victimă.

Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus începerea urmăririi penale în acest caz pentru infracţiunile de neluare şi nerespectare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. De asemenea, în continuarea cercetărilor, procurorii militari au extins urmărirea penală pentru ucidere din culpă. Ulterior, ancheta a fost preluată de Secţia Parchetelor Militare din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorul general Tiberiu Niţu declara că, deocamdată, nu a fost identificată cauza prăbuşirii elicopterului SMURD, precizând că dacă se va stabili că decesul celor patru persoane "nu s-a datorat unei fapte umane", ci unei "împrejurări fortuite", nu va fi nimeni tras la răspundere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici