ACCIDENTUL DIN MUNTENEGRU: Trupurile celor 18 decedaţi au fost aduse la INML. Convoiul, însoţit de antemergători de la Poliţie - FOTO

Trupurile celor 18 persoane care şi-au piedut viaţa în accidentul din Muntenegru au fost aduse, marţi seară, la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML), pentru identificare.

Urmărește
578 afișări
Imaginea articolului ACCIDENTUL DIN MUNTENEGRU: Trupurile celor 18 decedaţi au fost aduse la INML. Convoiul, însoţit de antemergători de la Poliţie - FOTO

Trupurile celor 18 decedaţi în accidentul din Muntenegru au fost aduse la INML (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Maşinile care au transportat trupurile au fost însoţite de antemergători de la Poliţie, de maşini ale Jandarmeriei, Poliţiei, SPIR şi SMURD.

Familiile celor decedaţi, alături de colegi şi prieteni ai acestora, au sosit în cursul serii la INML, majoritatea preferând să nu facă declaraţii presei.

Unii dintre cei care au venit la INML au declarat, totuşi, la intrare, că au aflat despre accident de la televizor şi că, ulterior, au primit informaţii de la autorităţile române.

Alţii au spus, răspunzând unei întrebări, că nu au primit invitaţii pentru ceremonia religioasă de la Baza Aeriană 90 Otopeni.

Înainte de sosirea coloanei, chestorul Vasile Viorel de la IGPR a declarat că procedura de identificare a cadavrelor ar putea dura toată noaptea.

Potrivit acestuia, există unele date preliminare din partea autorităţilor din Muntenegru, dar vor fi efectuate activităţile prevăzute în Codul de Procedură Penală pentru identificarea cadavrelor, sub coordonarea procurorilor.

El a mai spus, răspunzând unei întrebări, că nu se exclude folosirea procedurilor cu probe ADN, pentru că acestea sunt cele mai "certe".

La INML a sosit şi un prieten al şoferului mort în accident, care a spus că acesta era foarte priceput, avea experienţă şi că a vorbit cu el sâmbătă la telefon, când se afla la Lugoj.

Şase dintre victimele decedate au fost deja, practic, identificate în Muntenegru, dar a trebuit să fie aduse la INML pentru îndeplinirea formalităţilor.

Identificarea celor decedaţi în accidentul din Muntenegru va fi făcută de 40 de poliţişti de la Direcţia Investigaţii Criminale, 15 poliţişti criminalişti şi aparţinători, potrivit unor oficiali din Poliţie.

Expertizele genetice, care vor fi dispuse, unde este cazul, pentru identificarea certă a victimelor, vor fi efectuate sub coordonarea procurorilor de la Parchetul General.

Doi medici legişti din Muntenegru au venit la Bucureşti pentru a continua, alături de specialiştii români, procedurile legate de identificarea celor decedaţi şi întocmirea actelor.

Trupurile celor 18 persoane au fost aduse din Muntenegru cu o aeronavă, care a aterizat la Baza Aeriană 90 Otopeni. La această bază aeriană a avut loc o slujbă religioasă, în prezenţa premierului şi a miniştrilor Corlăţean şi Duşa şi a unor rude ale celor decedaţi, venite cu un autocar.

Nouă dintre victime sunt din Capitală, cinci din judeţul Argeş, două din Timiş şi câte una din Ilfov şi Cluj, au declarat marţi, pentru MEDIAFAX, oficiali din Poliţie

Printre cei decedaţi se numără şoferul aflat la volanul autocarului - angajat al Serviciului de Logistică din Poliţiei Capitalei, care lucra din septembrie 2012 şi la firma care a transportat turiştii în Muntenegru.

Familiile persoanelor decedate în accidentul produs în Muntenegru au fost anunţate marţi de echipe mixte formate din poliţişti şi psihologi.

Miercuri este zi de doliu naţional pentru victimele din Muntenegru, urmând să aibă loc şi o slujbă de pomenire a celor decedaţi la Catedrala Patriarhală, de la ora 10.30.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie, duminică, în jurul orei 18.00 ora României, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar alte 29 fiind rănite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici