- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (18.11.2015, 14:42)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministrul Sănătăţii, Achimaş Cadariu: Nu suntem Guvernul de supraoameni. Să recunoaştem când greşim şi să corectăm
Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a spus miercuri, la preluarea mandatului, că noul Guvern nu este de supraoameni, dar are obiective pentru care se va bate şi va fi consecvent, precizând că are o deviză pe care le-o spune şi rezidenţilor: "Când greşim, să recunoaştem şi să corectăm".
Urmărește
1781 afișări
Achimaş Cadariu: Nu suntem Guvernul de supraoameni. Să recunoaştem când greşim şi să corectăm.
"Avem un mandat de un an, nu suntem Guvernul supraoamenilor. Avem nişte obiective pe care le-am enunţat deja şi vom fi consecvenţi, ne vom bate pentru ele. Nu sunt defensiv şi nu vreau să mă justific dar vă spun ce le zic rezidenţilor mei: că nu este o problemă să greşească în operaţia, important este să poată recunoaşte greşeala şi să o corecteze", a declarat ministrul Patriciu Achimaş Cadariu, răspunzând astfel întrebării dacă va susţine alocarea a 6 la sută din PIB pentru Sănătate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Wizz Air, rută nouă spre Chişinău şi mai multe zboruri din România
-
Cu o pizza pe masă, Nicuşor Dan le arată bucureştenilor unde se duc banii oraşului
-
Canada, bogată în zăcăminte de uraniu, ar putea deveni o „superputere” nucleară
Patriciu Achimaş Cadariu a mai spus că a făcut un schimb de opinii cu Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătăţii, şi că sunt programe care trebuie sprijinite.
"Am făcut un schimb de opinii, domnul ministrul Bănicioiu. Sunt programe în curs, sunt programe care trebuie sprijinite, proiectele Guvernului le-aţi auzit. Vom face o analiză şi sigur vom face tot ceea ce este necesar", a precizat Patriciu Achimaş Cadariu.
La rândul lui, Nicolae Bănicioiu le-a mulţumit jurnaliştilor care "nu l-au cruţat" cât a fost ministru al Sănătăţii.
"În primul rând să le mulţumesc lor (jurnaliştilor- n.r.) că nu m-au cruţat niciun moment al prezenţei mele la minister. Cred că au fost ca o umbră şi sunt convins că şi acum vor fi tot ca o umbră. Vă mulţumesc pentru colaborare, cred că în cele aproape 18 luni şi ceva am avut o colaborare bună şi un dialog bun, am avut şi momente în care ne-am mai enervat reciproc, dar, per ansamblu, am mai reuşit să comunicăm. O să vă rog să spijiniţi în continuare sistemul sanitar românesc, să aveşi încredere în sistemul sanitar românesc", a spus fostul ministru al Sănătăţii.
Nicolae Bănicioiu i-a urat succes noului ministru al Sănătăţii, precizând că acest portofoliu este "cel mai dificil" dintr-un Guvern.
"Domnului ministrul îi urează mult succes pentru că are nevoie, chiar are nevoie de toate încurajările. Cred că este cel mai dificil post de ministru din vreun Cabinet. Eu nu am crezut-o iniţial dar...", a adăugat Bănicioiu.
Întrebat dacă are vreun regret legat de activitatea sa la Ministerul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu a menţionat că regrete sunt multe.
"Regrete sunt multe, pentru că este un domeniu în care se pot face foarte multe lucruri şi trebuie făcute foarte multe lucruri. Sper ca tot ceea ce nu am reuşit eu să fac să reuşească domnul ministru. Sprijinim cu tot ce putem. Nu i-am dat foarte multe sfaturi pentru că este mare, vaccinat, este în branşă de multă vreme, nu am foarte multe sfaturi, dar atunci când va avea nevoie sigur voi fi alături cu un sfat. Sunt multe lucruri care trebuie continuate, mă bucur că există există o atitudine pozitivă în sensul acesta şi multe lucruri care trebuie făcute în continuare. În sistemul sanitar întotdeauna sunt foarte multe de schimbat, sunt foarte multe de adăugat, dinamica este foarte mare, dezvoltarea este foarte mare, tehnica evoluează foarte repede. Foarte multe provocări. Gândiţi-vă şi la medici şi la pacienţi în acelaşi timp", a precizat Nicolae Bănicioiu.
Patriciu Achimaş Cadariu are 39 de ani şi conduce din anul 2012 Institutul Oncologic ”Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca, unitate medicală în care lucrează din anul 2006. Acesta a absolvit în anul 1994 Liceul ”Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca, iar în anul 2000 Facultatea de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) ”Iuliu Haţieganu”. Ulterior, a urmat cursuri de specializare în obstetrică-ginecologie şi cursuri avansate de oncologie la Universitatea din Ulm, Germania. Patriciu Achimaş Cadariu a făcut de-a lungul anilor mai multe stagii de practică în străinătate, în Marea Britanie şi Germania şi a fost beneficiarul unei burse a Societăţii Europene de Oncologie Ginecologică pentru studii aprofundate în Wiesbaden, Germania.
Pe lângă activitatea profesională, Patriciu Achimaş Cadariu a urmat şi o carieră academică, fiind conferenţiar universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca la Departamentul de Chirurgie Oncologică. Este membru al Colegiului Regal de Obstretică şi Ginecologie din Marea Britanie.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Nu au luat 30.000€! Câți bani au primit Nicolai Tand și Sorin Brotnei, de fapt, pentru că au câștigat Asia Express 2024
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe