- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (22.07.2016, 17:53)
- Ioana Nicolescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Admitere la Universitatea Bucureşti: Câţi candidaţi sunt pe loc la fiecare facultate
Universitatea din Bucureşti a anunţat o concurenţă de 4,37 de candidaţi pentru locurile de la buget, luând în calcul toate facultăţile sale, fiind vorba de peste 20.000 de tineri care şi-au depus dosarele în sesiunea din iulie 2016, iar cea mai mare concurenţă este la Facultatea de Limbi Străine.
Urmărește
26069 afișări
Admitere la Universitatea Bucureşti: Câţi candidaţi sunt pe loc la fiecare facultate
Peste de 20.000 candidaţi şi-au depus dosarele în sesiunea iulie 2016, pentru admiterea la studii universitare de licenţă la Facultăţile Universităţii din Bucureşti, cu o medie de 4,37 candidaţi pe locurile de la buget, se arată într-un comunicat de presă al Universităţii, remis vineri agenţiei MEDIAFAX. Cea mai mare concurenţă este la specializarea Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, unde sunt 75,9 candidaţi pe loc.
Concurenţa pe facultăţi arată astfel:
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Facultatea de Administraţie şi Afaceri: 5,8 candidaţi/loc. Cea mai căutată specializare: Administrarea Afacerilor (8,7 candidaţi/loc).
Facultatea de Biologie: 5,4 candidaţi/loc. Cele mai căutate specializări: Biochimie (8,2 candidaţi/loc), Biologie (6 candidaţi/loc).
Facultatea de Chimie: 2,2 candidaţi/loc.
Facultatea de Drept: 4,1 candidaţi/loc.
Facultatea de Fizică: 1,5 candidaţi/loc.
Facultatea de Filosofie: 1 candidat/loc.
Facultatea de Geologie şi Geofizică: 1 candidat/loc.
Facultatea de Geografie: 6,6 candidaţi/loc. Cele mai căutate specializări: Geografia turismului (8,7 candidaţi/loc), Hidrologie şi Meteorologie (7,8 candidaţi/loc), Planificare teritorială (7,8 candidaţi/loc), Cartografie (6,9 candidaţi/loc), Geografie (6,7 candidaţi/loc).
Facultatea de Istorie: 2,8 candidaţi/loc. Cea mai căutată specializare: Relaţii Internaţionale şi Studii Europene (4,5 candidaţi/loc).
Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării: 7,1 candidaţi/loc.
Facultatea de Litere: 2,4 candidaţi/loc. Cele mai căutate specializări: Comunicare şi Relaţii Publice (4,2 candidaţi/loc), Limba şi Literatura Română – Limba şi Literatura Modernă (3,3 candidaţi/loc).
Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine: 8,2 candidaţi/loc. Cele mai căutate specializări: Limbi Moderne Aplicate (75,9 candidaţi/loc), Limba şi Literatura Italiană (25,5 candidaţi/loc), Limba şi Literatura Portugheză (22,7 candidaţi/loc), Limba şi Literatura Rusă (17 candidaţi/loc), Studii Americane (11,3 candidaţi/loc), Limba şi Literatura Japoneză (10 candidaţi/loc), Traducere şi Interpretare (9,9 candidaţi/loc), Limba şi Literatura Neogreacă (9,7 candidaţi/loc), Limba şi Literatura Arabă (6,3 candidaţi/loc), Limba şi Literatura Chineză (4,2 candidaţi/loc).
Facultatea de Matematică şi Informatică: 7,4 candidaţi/loc. Cele mai căutate specializări: Calculatoare şi tehnologia informaţiei (15 candidaţi/loc), Informatică (5,5 candidaţi/loc).
Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei: 3,5 candidaţi/loc. Cea mai căutată specializare: Psihologie (6,8 candidaţi/loc).
Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială: 3,9 candidaţi/loc. Cea mai căutată specializare: Resurse umane (7,9 candidaţi/loc)
Facultatea de Ştiinţe Politice: 3,9 candidaţi/loc. Cele mai căutate specializări: Studii de Securitate (6,1 candidaţi/loc), Relaţii Internaţionale şi Studii Europene (5,5 candidaţi/loc).
Afişarea rezultatelor va avea loc până în data de 29 iulie.
Universitatea mai organizează o sesiune de admitere în septembrie pentru majoritatea facultăţilor, în cazul în care în urma finalizării sesiunii din luna Iulie 2016 vor rămâne locuri neocupate (la buget sau la taxă).
Astfel, înscrierile la sesiunea din toamnă vor avea loc în perioada 3 - 11 Septembrie 2016, cu examene în perioada 14 - 19 Septembrie 2016 şi afişarea rezultatelor până la data de 23 septembrie 2016.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Universitatea din Bucureşti a prelungit perioada de înscriere la admitere pentru nouă facultăţi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe