ADMITERE LICEU 2014: Rezultatele primei etape de repartizare computerizată. TOP 10 licee cu cele mai mari medii de admitere pe ţară

Ministerul Educaţiei Naţionale a finalizat prima etapă a repartizării computerizate în unităţile de învăţământ liceal a elevilor absolvenţi de clasa a VIII-a.

Urmărește
8453 afișări
Imaginea articolului ADMITERE LICEU 2014: Rezultatele primei etape de repartizare computerizată. TOP 10 licee cu cele mai mari medii de admitere pe ţară

ADMITERE LICEU 2014: Ministerul Educaţiei a finalizat prima etapă a repartizării computerizate. Primele 5 licee cu cele mai mari medii de admitere pe ţară (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

Aproape toţi elevii de clasa a VIII-a, mai precis 99,3% dintre cei 128.707 care au completat fişele de înscriere, au fost repartizaţi în liceu în prima etapă, iar restul de 961 au rămas pentru etapa a II-a, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2014

Pe intervale de medii de admitere, situaţia se prezintă astfel: medii de 10 - 87, medii între 9 şi 10 - 19.728, medii între 8 şi 9 - 27.069, medii între 7 şi 8 - 25.527, medii între 6 şi 7 - 22.776, medii între 5 şi 6 - 17.731, medii mai mari de 5 - 15.791.

Din totalul candidaţilor cu medii de admitere sub 5, care au completat fişele de înscriere, au fost repartizaţi 15.094, urmând ca restul de 697 să fie repartizaţi în etapa a doua.

Admiterea în liceu se face pe baza mediei la evaluarea naţională în pondere de 75%, restul de 25 la sută fiind dat de media din gimnaziu. Până anul acesta, nota la admitere era calculată ca medie artimetică a mediilor de la evaluare şi din gimnaziu.

Potrivit legislaţiei în vigoare, se pot înscrie în învăţământul liceal şi elevii care au obţinut medii sub 5 la evaluarea naţională.

  • Colegiile "Sf. Sava" şi "Lazăr" din Capitală, cele mai mari medii de intrare

La "Sf. Sava", ultima medie de intrare a fost 9,56, la "Ghe. Lazăr" - 9,54, la "Emil Racoviţă" - 9,52, la "Mircea cel Bătrân" - 9,51, iar la "Fraţii Buzeşti" - 9,46.

Pe locul 6 în clasamentul după ultima medie de admitere se află Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" Bucureşti - 9,44, urmat de Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" Bucureşti - 9,4, Liceul Teoretic Ovidius Constanţa - 9,38, Liceul Teoretic "Avram Iancu" din Cluj-Napoca - 9,25 şi Colegiul Naţional Iaşi - 9,23. 

  • Specializările cu cele mai mari medii de admitere din ţară sunt Matematică - Informatică (bilingv limba engleză sau limba germană) şi Ştiinţele Naturii. Din această perspectivă, topul primelor zece licee din ţară este:

 1. Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, specializarea Matematică - Informatică (bilingv: limba germană), ultima medie - 9,88

 2. Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova, specializarea Matematică - Informatică (bilingv: limba engleză), ultima medie - 9,85

 3. Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, specializarea Matematică - Informatică (bilingv: limba engleză), ultima medie - 9,78

 4. Colegiul Naţional "Sf. Sava" din Bucureşti, specializarea Matematică - Informatică (bilingv: limba engleză), ultima medie - 9,78

 5. Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova, specializarea Ştiinţele Naturii, ultima medie - 9,78

6. Colegiul Naţional "Sf. Sava" Bucureşti, specializarea Ştiinţele Naturii, ultima medie - 9,77

7. Colegiul Naţional "B. P. Haşdeu", specializarea Matematică - Informatică (bilingv: limba engleză), ultima medie - 9,76 

8-9. Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, specializările Ştiinţele Naturii (bilingv: limba germană) şi Ştiinţele Naturii (bilingv: limba enegleză), ultima medie - 9,74 

10. Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" Ploieşti, specializarea Matematică - Informatică (bilingv: limba engleză), ultima medie - 9,71   

Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova a avut cei mai mulţi candidaţi admişi cu media 10, numărul acestora fiind de cinci.

Repartizarea computerizată în licee are loc loc în trei etape.

A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 16 -31 iulie. În perioada 16-21 iulie vor fi completate fişele de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare şi de către cei care au rămas nerepartizaţi. Repartizarea computerizată a candidaţilor din etapa a doua de admitere va avea loc în 24 iulie, în aceeaşi zi urmând să fie afişate listele la şcoli şi licee. Candidaţii repartizaţi vor putea depune dosarele de înscriere la licee în perioada 24-25 iulie.

În 25 iulie, liceele vor transmite situaţia locurilor rămase libere în urma înscrierii candidaţilor admişi în cele două etape, iar în perioada 28-31 iulie vor fi rezolvate, de către comisia judeţeană de admitere, situaţiile speciale, respectiv cele privind candidaţii care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi cei care nu au participat la primele două etape.

În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în 4-5 septembrie, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

Rezultatele admiterii în prima etapă au fost făcute publice pe site-ul http://admitere.edu.ro.

Potrivit Legii Educaţiei Naţionale, învăţământul obligatoriu este de 11 ani. Învăţământul obligatoriu presupune parcurgerea următoarelor cicluri: primar (clasa pregătitoare şi clasele I -IV), gimnazial (clasele V- VIII) şi liceal (clasele IX - X).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici