- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (05.07.2013, 15:43)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ADMITEREA LA LICEU 2013: Datele privind ierarhia la EVALUAREA NAŢIONALĂ au fost publicate pe edu.ro
Ierarhia la nivel judeţean şi a municipiului Bucureşti a absolvenţilor clasei a VIII-a a fost publicată vineri, la ora 14.38, pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).
Urmărește
3548 afișări
ADMITEREA LA LICEU 2013: Datele privind ierarhia la EVALUAREA NAŢIONALĂ au fost publicate pe edu.ro
Până la această oră au fost însă judeţe care au afişat situaţia la nivel local, de exemplu judeţul Prahova.
Odată cu publicarea ierarhiilor pe judeţ şi în Bucureşti, orice elev poate vedea unde se plasează cu media obţinută.
Aceste date trebuiau afişate pe site-ul http://admitere.edu.ro până în prima zi în care elevii completează fişele cu opţiuni pentru înscrierea în liceu. Aceste fişe trebuie completate numai după consultarea ierarhiei pentru judeţul în care elevii vor să se înscrie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Potrivit calendarului admiterii în clasa a IX-a pentru anul şcolar 2013 - 2014, în perioada 5 - 9 iulie are loc completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a.
Ministerul Educaţiei a anunţat că ierarhia elevilor de clasa a VIII-a la nivelul judeţelor şi a municipiului Bucureşti vor fi afişate pe site vineri, iar admiterea în învăţământul liceal se va desfăşura potrivit calendarului anunţat.
Sursele citate au precizat că nu a existat nicio defecţiune la sistemul informatic gestionat de Ministerul Educaţiei şi SIVECO.
Media de admitere în liceu este calculată ca medie aritmetică dintre media notelor de la Evaluarea naţională şi media generală a anilor de gimnaziu.
O serie de neregului la Evaluarea naţională au intrat, joi, în atenţia autorităţilor.
Citeşte şi:
ADMITERE LICEU 2013: Cum se calculează media de admitere şi cum se completează fişa de admitere
Directoarea Şcolii Gimnaziale nr. 115 din Capitală a fost demisă, după ce corpul de control al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a descoperit neconcordanţe între notele puse pe lucrări la Evaluarea naţională şi cele afişate la unităţile de învăţământ în 18 cazuri.
Dintre cele 18 lucrări, în opt cazuri nota afişată era mai mică decât cea de pe teză, iar în 10 cazuri nota afişată era mai mare decât cea de pe teză. Unul dintre candidaţi a avut notele mărite la ambele probe, respectiv Limba şi literatura română şi Matematică.
Diferenţe foarte mari între nota de pe lucrare şi cea afişată la unităţile de învăţământ au fost depistate, inţial, la cinci dintre lucrări, din lotul celor 18, în urma contestaţiilor depuse de elevi. Inspectorii ISMB s-au autosesizat şi au declanşat procedura de verificare a tuturor lucrărilor evaluate la centrul de la Şcoala Generală nr. 115.
Tot joi, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mehedinţi a anunţat că va declanşa o anchetă după ce trei elevi de la Şcoala nr. 6 din Drobeta-Turnu Severin, care au depus contestaţii la proma de Matematică de la Evaluarea naţională, au obţinut note mai mari chiar şi cu cinci puncte.
Inspectorul şcolar general al ISJ Mehedinţi, Marian Şuţă, a declarat, joi, că în acest caz va fi declanşată o anchetă după afişarea rezultatelor la examenul de bacalaureat.
Repartizarea computerizată în licee va avea loc în trei etape. În prima etapă de admitere se pot înscrie candidaţii din seria curentă, precum şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 - 2014.
Potrivit metodologiei, din 5 până în 9 iulie vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, şi vor fi verificate fişele editate de calculator, pentru corectarea eventualelor greşeli. În 16 iulie va avea loc repartizarea computerizată a absolvenţilor înscrişi în prima etapă. Listele cu candidaţii vor fi afişate în 17 iulie la şcolile în care elevii au învăţat şi la liceele la care au fost repartizaţi, iar până în 26 iulie pot fi depuse dosarele de înscriere.
A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 17 iulie - 1 august, pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 - 2014.
În perioada 17 - 22 iulie vor fi completate fişele de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare şi de către cei care au rămas nerepartizaţi. Repartizarea computerizată a candidaţilor din etapa a doua de admitere va avea loc în 25 iulie, în aceeaşi zi urmând să fie afişate listele la şcoli şi licee. Candidaţii repartizaţi vor putea depune dosarele de înscriere la licee în perioada 25 - 26 iulie.
În 26 iulie, liceele vor transmite situaţia locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în cele două etape, iar în perioada 29 iulie - 1 august vor fi rezolvate, de către comisia judeţeană de admitere, situaţiile speciale, respectiv cele privind candidaţii care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi cei care nu au participat la primele două etape.
În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în 5 - 6 august, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: ADMITERE LICEU 2013: Cum se calculează media de admitere şi cum se completează fişa de admitere
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe