- Home
- Social
- TÂRGU MUREŞ, (12.07.2011, 15:46)
- Ela Giurgea , , Ela Giurgea ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ADMITEREA LICEU MUREŞ: Cea mai mică medie de admitere la liceu este 3,54
Cea mai mică medie la repartizare în judeţul Mureş este 3,54, înregistrată la Grupul Şcolar "Constantin Brâncuşi" din Târgu Mureş, la profilul construcţii-instalaţii cu predare în limba maghiară, 22 de elevi rămânând nerepartizaţi.
Urmărește
4874 afișări
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mureş, Dumitru Matei, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că doi dintre cei trei elevi cu media 10 din judeţ au optat pentru Colegiul Naţional "Unirea" din Târgu Mureş, iar unul pentru Grupul Şcolar "Petru Maior" din Reghin.
REPARTIZAREA ONLINE LICEE 2011: VEZI ÎN CE LICEU AI INTRAT
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Conform datelor afişate pe site-ul ISJ Mureş, la liceele considerate de elită din Târgu Mureş, la mai multe specializări, ultimele medii de intrare au fost peste 9.
Astfel, la Colegiul Naţional "Unirea" ultima notă de intrare a fost 9,62 la profilul matematică-informatică (bilingv română-engleză), la profilul ştiinţele naturii - 9,42 (bilingv română-engleză), 9,20 (română) şi 8,52 (maghiară), la ştiinţe sociale - 8,97 (română), iar la filologie (bilingv română-engleză) - 8,76.
La Colegiul Naţional "Alexandru Papiu Ilarian" din Târgu Mureş, ultima medie a fost 9,38 la profilul matematică-informatică bilingv, 9,01 la profilul matematică-informatică (română) şi 8,60 la profilul matematică-informatică (maghiară), 8,77 la ştiinţele naturii (română) şi 8,35 la ştiinţe sociale.
La Colegiul Naţional "Bolyai Farkas", de asemenea din Târgu Mureş, ultima medie de intrare la ştiinţele naturii (maghiară) a fost 8,83, la matematică-informatică 8,60 (maghiară), ştiinţe sociale - 8,51 (maghiară).
La Colegiul "Mircea Eliade" din Sighişoara, la secţia matematică-informatică, ultima medie a fost 8,92 (română), iar la ştiinţele naturii - 8,30 (română).
La Grupul Industrial Luduş, profilul filologie, ultima medie a fost 8,32 (română) şi la Grupul Şcolar "Petru Maior" din Reghin, la matematică-informatică, s-a intrat cu ultima medie 8,28 (română).
Pe de altă parte, s-a intrat cu medii sub 4 la Grupul Şcolar "Traian Vuia", la profilul electronică automatizări, unde s-au ocupat 14 locuri din 30 (ultima medie fiind 3,91), la Colegiul Silvic din Gurghiu, la profilul fabricarea produselor din lemn, unde s-au ocupat opt locuri din 30 (ultima medie fiind 3,83), la Grupul Şcolar "Aurel Perşu" la profilul mecanică (maghiară) unde s-au ocupat 24 de locuri din 30 (ultima medie fiind 3,79).
Cea mai mică medie de intrare la liceu din judeţ, 3,54, a fost înregistrată la Grupul Şcolar "Constantin Brâncuşi" din Târgu Mureş, la profilul construcţii-instalaţii cu predare în limba maghiară. Acolo au mai rămas 34 de locuri pentru sesiunea de admitere din toamnă.
"Repartizarea s-a făcut în funcţie de medie şi de opţiune. Au fost medii de la 10 până la 3,54, ultima medie de intrare la Grupul Şcolar «Constantin Brâncuşi» din Târgu Mureş. Au rămas 22 de elevi nerepartizaţi, din cauza unor erori în fişa de opţiuni, că nu au trecut suficiente opţiuni, iar media nu le-a permis să intre unde au optat. Am avut 4.884 de elevi în total de repartizat la nivelul judeţului, din care 22 nu au fost repartizaţi, dar vor fi, în următoarea etapă. Avem locuri pentru toată lumea. Cei nemulţumiţi de repartizarea actuală se pot adresa Inspectoratului, pentru situaţii speciale - că sănătatea nu permite urmarea profilului unde a fost repartizat sau în cazul elevilor gemeni, iar comisia de admitere va analiza aceste situaţii", a afirmat Matei Dumitru.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe