- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (14.02.2017, 17:02)
- Liviu Dadacus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Adrian Ţuţuianu: Directorul SRI şi adjuncţii să aibă mandat de 4 ani. Numărul de mandate, limitat la două/ Comisia SRI vrea să modifice hotărârea prin care i se stabilesc atribuţiile
Preşedintele Comisiei SRI, Adrian Ţuţuianu, a declarat marţi că, în opinia sa, directorul SRI şi adjuncţii Serviciului ar trebui să aibă un mandat de patru ani, iar numărul de mandate ar trebui limitat la două.
Urmărește
1428 afișări
Adrian Ţuţuianu: Directorul SRI şi adjuncţii să aibă mandat de 4 ani. Numărul de mandate, limitat la 2
Ţuţuianu a spus că în acest moment legea nu prevede care este durata mandatului directorului SRI, care este durata mandatului pentru adjuncţi, neexistând prevederi nici privind posibilitatea de a deţine mai multe mandate.
Întrebat dacă ar fi o variantă ca directorul SRI să fie numit pentru un mandat pe durata mandatului şefului statului, care face numirea (cinci ani, n.r.), Ţuţuianu a precizat că poate fi o soluţie, dar că, în opinia sa, mandatul trebuie limitat la patru ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
-
Iulian Anghel, editor politic ZF: Cum l-am cunoscut pe Călin Georgescu
-
Răsturnare de situaţie: Elena Lasconi îl depăşeşte pe Marcel Ciolacu. Pentru prima dată în istorie PSD ar putea să nu aibă candidat în turul 2
''Dacă mă întrebaţi pe mine, cred că am putea să avem mandat de patru ani. E o opinie personală, nu însuşită politic sau a Comisiei. Cred că un mandat de patru ani pentru directorul SRI, pentru adjuncţi, este util. Cred că am putea stabili că două mandate, aşa cum are preşedintele, înseamnă maximum. Acestea sunt variante de lucru'', a explicat el.
Social-democratul a arătat că există şi alte propuneri făcute de membrii Comisiei SRI privind întărirea atribuţiilor acesteia şi un control mai efectiv, mai de profunzime în activitatea SRI sau dreptul de a iniţia propuneri de acte normative.
''Vom lucra în cadrul Comisiei pornind de la propunerile legislative pe care le avem la legislaţia specifică, începând cu Legea securităţii naţionale, Legea de organizare şi funcţionare a SRI, o Lege privind Statutul ofiţerului de informaţii, Legea privind terorismul, şi aşa mai departe'', a adăugat Ţuţuianu.
Comisia SRI vrea să modifice Hotărârea Parlamentului din 1993 prin care i se stabilesc atribuţiile
Comisia SRI şi-a propus ca într-o lună să elaboreze şi să prezinte Parlamentului un proiect de Hotărâre de modificare şi completare a Hotărârii Parlamentului nr. 30/1993, care stabileşte atribuţiile acestui for, a precizat marţi preşedintele Comisiei SRI, Adrian Ţuţuianu.
''Am stabilit să pregătim un proiect de modificare şi completare a Hotărârii Parlamentului 30/1993, care stabileşte clar care sunt atribuţiile Comisiei. Toţi membrii Comisiei vor analiza Hotărârea respectivă, vor face propuneri de completare şi modificare. Ne-am propus ca în maximum 4 săptămâni să fim în măsură să prezentăm Parlamentului un proiect de hotărâre'', a spus Ţuţuianu.
El a arătat că vor fi solicitate puncte de vedere de la toate autorităţile şi instituţiile care sunt interesate de asemenea acte normative, respectiv CSAT şi SRI.
''Aici trebuie să fac o precizare: pe actuala Hotărâre a Parlamentului, 30/1993, Comisia de control parlamentar nu poate propune proiecte de acte normative. Avem două variante: varianta unu, pe care noi o considerăm cea mai potrivită, prin proiectul de modificare a Hotărârii 30/1993 să dăm atribuţii Comisiei de a propune şi proiecte de acte normative pe aceste domenii, sau varianta doi - este aceea să revenim la ce s-a întâmplat în 2009 când prin Hotărârea Parlamentului s-a constituit o comisie specială care să elaboreze legile siguranţei naţionale'', a detaliat Ţuţuianu.
El a adăugat că o subcomisie din care va face parte atât el, cât şi Cezar Preda şi Verestoy Attila, va elabora un Regulament de organizare şi funcţionare a Comisiei.
Citeşte şi: Cinci dosare penale pentru folosirea ilegală de drone în timpul protestelor din Piaţa Victoriei
Citeşte şi: Adrian Ţuţuianu, preşedintele Comisiei SRI, despre acoperiţii din presă: Walt Disney a fost unul dintre cei care lucrau pentru CIA
Citeşte şi: Medicii din Spitalul Colentina, după scandalul privind lipsa de personal: Nu vrem plata orelor suplimentare, vrem mai mult personal pe secţii
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:51
-
astăzi, 10:43
Ruşii au atacat infrastructura energetică din regiunea Nikolaev din Ucraina