Aeronavă a armatei române este implicată în operaţiunea de stingere a incendiului din Caraş-Severin

  • O aeronavă a armatei române este implicată în operaţiunea de stingere a incendiului de pădure din judeţul Caraş-Severin.
  • Aeronava a fost trimisă luni în misiune.
Urmărește
1040 afișări
Imaginea articolului Aeronavă a armatei române este implicată în operaţiunea de stingere a incendiului din Caraş-Severin

Imagine cu caracter ilustrativ

O aeronavă a Forţelor Aeriene Române acţionează în cadrul operaţiunii privind stingerea incendiului de pădure din judeţul Caraş-Severin, anunţă MApN.

„Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat, în regim de urgenţă, ca o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru stingerea incendiilor, să acţioneze luni, 19 august, pentru stingerea incendiului de pădure declanşat în zona fondului forestier al comunei Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin”, mai transmite MApN.

Aeronava a decolat pentru executarea primei misiuni din Baza 90 Transport Aerian Otopeni, luni, în jurul orei 16.00.

Misiunea aeriană se desfăşoară la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne „având în vedere că există riscul de propagare la alte suprafeţe de pădure şi că acţunile forţelor de intervenţie specializate sunt îngreunate de terenul accidentat şi de lipsa surselor de apă”.

Începând cu 14 august, Forţele Aeriene Române desfăşoară misiuni şi în Republica Albania, în sprijinul forţelor de intervenţie, pentru stingerea incendiilor de pădure cu care se confruntă această ţară. Până în prezent, aeronavele C-27J Spartan au avut 24 ieşiri şi au transportat 122 de containere cu apă.

În configuraţia pentru stingerea incendiilor, aeronavele C-27J Spartan pot transporta până 6.000 de litri de apă (maximum şase containere) la fiecare trecere.

Aeronavele de acest tip ale Forţelor Aeriene Române au acţionat, din 2017 şi până în prezent, pentru stingerea unor incendii de pădure din judeţele Mehedinţi, Alba, Hunedoara şi Buzău.

De asemenea, în anii precedenţi, Forţele Aeriene Române au executat misiuni pentru stingerea incendiilor de pădure din Franţa, Republica Slovenia, Grecia şi Macedonia de Nord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici