- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Al doilea nor de cenuşă a intrat în România - VIDEO
Un al doilea nor de cenuşă vulcanică a intrat în România miercuri dimineaţa, la ora 9.00, dar la o altitudine care nu creează probleme deosebite şi nici nu afectează calitatea aerului, fără a exista depuneri de cenuşă la sol, astfel că traficul aerian se desfăşoară în prezent fără restricţii.
Al doilea nor de cenuşă a intrat în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Evoluţia situaţiei provocată de erupţia vulcanului din Islanda a fost analizată şi prezentată de către membrii Guvernului la începutul şedinţei de miercuri a Cabinetului.
Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, şi cel al Transporturilor, Radu Berceanu, l-au informat pe premierul Emil Boc că la acest moment nu sunt semnalate probleme deosebite provocate de norul de cenuşă, care să impună introducerea unor noi restricţii.
Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a declarat miercuri dimineaţă pentru MEDIAFAX că au fost emise trei actualizări succesive care arată că norul de cenuşă este deasupra României.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
"Noi nu putem să dispunem codul roşu pentru aviaţie, ci doar Transporturile. Noi le-am comunicat ce reiese din datele transmise de MET Office. Conform datelor britanicilor, la altitudine mai mică de 6.000 de metri deasupra întregului teritoriu al ţării cel puţin până la ora 21.00 vom avea cenuşă vulcanică", a declarat Sandu.
El a precizat că la fel ca şi până acum nu apar detalii despre o eventuală poluare cauzată de prezenţa cenuşei vulcanice în atmosferă.
Ion Sandu a declarat marţi seara că traficul aerian poate fi restricţionat doar dacă trei actualizări consecutive ale prognozei curenţilor de aer arată "pericol pentru zboruri" într-un anumit spaţiu aerian.
Ministerul Mediului informa de asemenea că România poate intra din nou, de miercuri dimineaţă, sub incidenţa codului roşu pentru aviaţie.
Erupţia vulcanului activ de sub gheţarul Eyjafjallajokull, din sudul Islandei, a generat, începând de joi, 15 aprilie, grave perturbări ale traficului aerian.
Spaţiul aerian românesc, închis sâmbătă din cauza norului de cenuşă, a fost redeschis de luni. Mai multe companii au anunţat că au anulat, marţi, unele curse către destinaţii interne şi externe.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.