Alarmă falsă de prăbuşire a unui avion în Suceava: Peste o sută de persoane au fost mobilizate inutil

Peste o sută de persoane cu 36 de vehicule de intervenţie au fost mobilizate pentru căutarea unui avion de mici dimensiuni care s-ar fi prăbuşit într-o zonă împădurită din judeţul Suceava, în urma unei sesizări făcute de un bărbat la 112, care s-a dovedit a fi o alarmă falsă.

Urmărește
701 afișări
Imaginea articolului Alarmă falsă de prăbuşire a unui avion în Suceava: Peste o sută de persoane au fost mobilizate inutil

Alarmă falsă de prăbuşire a unui avion în Suceava: Peste o sută de persoane au fost mobilizate inutil (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, pompierii militari au fost anunţaţi, luni seară, în jurul orei 22.00, de către un bărbat care a sunat la 112, despre faptul că o aeronavă de mici dimensiuni s-ar fi prăbuşit într-o zonă împădurită din comuna Voitinel.

Spre locul menţionat s-au deplasat imediat militari cu tehnică de intervenţie de la subunităţile ISU "Bucovina" al judeţului Suceava din Rădăuţi, Siret şi Vicovu de Sus.

De asemenea, la sediul inspectoratului s-a constituit grupa operativă, iar în sprijinul pompierilor militari a intervenit personal de la Poliţie, Jandarmerie, Poliţia de Frontieră, Direcţia Silvică, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Voitinel, Vicovu de Jos şi Vicovu de Sus, precum şi de la Serviciul Salvamont.

În total, la această acţiune de căutare au participat 101 persoane cu 36 de autovehicule, din care 11 maşini de teren, iar căutările s-au făcut pe o arie în proiecţie pe hartă de circa 10 kilometri pătraţi, în condiţii de noapte şi de teren accidentat, inclusiv cu camere cu termoviziune şi autoturisme off-road, şi au durat până marţi dimineaţa la ora 3.00.

Incidentul anunţat nu s-a confirmat, dovedindu-se o alarmă falsă.

"Din păcate, pentru această misiune s-au folosit resurse importante, atât umane, cât şi tehnice, care ar fi putut fi solicitate în acelaşi timp într-o altă zonă a raionului de intervenţie, pentru salvarea vieţilor oamenilor şi bunurilor acestora", menţionează reprezentanţii ISU Suceava.

Sursa citată subliniază că alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici