- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (01.11.2014, 15:11)
- Elvira Gheorghita , Otilia Ciocan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Sute de pacienţi internaţi în spitalele bucureştene vor vota la urne mobile
Sute de pacienţi internaţi în spitalele din Capitală vor vota, duminică, la urnele mobile ce vor fi aduse în unităţile sanitare, în urma solicitărilor formulate de aceştia, care sunt centralizate şi înaintate, sâmbătă seară, secţiilor de votare.
Urmărește
204 afișări
ALEGERI PREZIDENŢIALE. Sute de pacienţi internaţi în spitalele bucureştene vor vota la urne mobile (Imagine: Adrian Cojocaru/ Mediafax Foto)
La Institutul Fundeni, de pildă, ar urma să voteze 300 de pacienţi, a precizat, pentru MEDIAFAX, managerul unităţii, dr. Carmen Orban.
Până vineri după-amiază, acelaşi număr de pacienţi de la Spitalul Floreasca îşi exprimaseră intenţia de a vota. "Este posibil ca acest număr să crească, în funcţie de solicitările pe care le-am putea primi astăzi (sâmbătă - n.r.), inclusiv de la pacienţi care urmează să fie internaţi", spune purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Bogdan Opriţa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ministrul adjunct de externe al Rusiei amenință cu începerea testelor nucleare
-
Preşedinta Georgiei se alătură protestatarilor şi refuză să demisioneze, denunţând alegerile ca fiind fraudate
-
Preşedintele Azerbaidjanului: avionul a fost supus unei „interferenţe fizice şi tehnice externe”
-
Putin şi-a cerut scuze deoarece „incidentul tragic” cu avionul azer a avut loc în spaţiul rusesc
La Spitalul "Sf. Pantelimon", 91 de pacienţi şi-au exprimat intenţia de a vota duminică, a precizat, tot pentru MEDIAFAX, managerul spitalului, dr. Gheorghe Popescu.
Managerul Spitalului Universitar, dr. Cătălin Cârstoiu, a explicat că listele nominale cu pacienţii care vor să voteze se predau sâmbătă, în intervalul 18.00 - 20.00, secţiilor de votare de pe raza fiecărei unităţi sanitare. În funcţie de solicitări, reprezentanţii secţiilor vor şti câte buletine de vot să aducă duminică în spitale, împreună cu urna mobilă şi timbrele autocolante care se aplică pe actul de identitate.
Pe de altă parte, medicii aflaţi de gardă în ziua scrutinului nu vor putea vota, alături de pacienţi, la urnele mobile.
Potrivit legii, pentru alegătorii netransportabili din motive de boală sau invaliditate, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, depusă cel mai târziu în preziua alegerilor, însoţită de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile, ca o echipă formată din cel puţin 2 membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării - ştampilă cu menţiunea "VOTAT" şi buletine de vot - la locul unde se află alegătorul, pentru a se efectua votarea. În raza unei secţii de votare se utilizează o singură urnă specială. Urna specială poate fi transportată numai de membrii biroului electoral al secţiei de votare şi se poate deplasa numai în raza teritorială arondată la respectiva secţie de votare.
Scrutinul de duminică pentru alegerea noului şef al statului va începe la ora 7.00 şi se va încheia la 21.00.
Citește pe alephnews.ro: Ciolacu a ținut o ședință cu miniștrii din noul Guvern. Vor fi înghețate angajările la stat
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Înfiorător! Ce a apărut la locul accidentului din Roșiori? Oamenilor care trec pe stradă nu le vine să creadă
CANCAN.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe