- Home
- Social
- CONSTANŢA, (20.04.2017, 06:30)
- Cătălin Legănel
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alergare de 24 de ore în cadrul unui maraton unic în lume, pentru ajutorarea copiilor cu autism
Un ultramaraton unic în lume, care va dura 24 de ore, pe nisip, şi la care vor participa 20 de echipe a câte 24 de concurenţi, între care cercetaşi marini, pompieri, poliţişti, jurnalişti, jandarmi, elevi şi studenţi, va avea loc în Mamaia şi va fi destinat ajutorării copiilor cu autism.
Urmărește
646 afișări
Alergare de 24 de ore în cadrul unui maraton unic în lume pentru ajutorarea copiilor cu autism (Imagine: Tiberiu Crisan/ Mediafax Foto)
Maratonul care va fi destinat ajutorării copiilor cu autism va avea loc în zilele de 22 şi 23 aprilie.
Întrecerea, organizată de Centrul de Psihologie „Marea Neagră” din Constanţa, face parte din proiectul Camera Virtuală, care promovează drepturile de integrare în comunitate a copiilor diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist.
Potrivit unui comunicat al organizatorilor, în această cursă vor alerga echipe formate din psihologi, angajaţi ai Primăriei Constanţa, cercetaşi marini, angajaţi ai ISU Dobrogea şi ai Gărzii de Coastă, jurnalişti, jandarmi, voluntari ai Crucii Roşii, elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Constanţa, antrenori de fitness, studenţi ai Universităţii „Ovidius” din Constanţa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un diplomat rus de rang înalt afirmă că Rusia este deschisă la orice discuţii de pace în Ucraina dacă Trump le iniţiază
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
-
România, eliminată din turneul final BJK Cup de Japonia după ce a cedat la dublu
-
Comisia Europeană trimite România în faţa CJUE pentru că nu a colectat şi epurat în mod corespunzător apele uzate
„Am reuşit să mobilizăm o comunitate formată din oameni cu suflet mare, din foarte multe domenii de activitate, pentru a-i sprijini pe aceşti copii speciali. Au mare nevoie de suportul nostru moral şi financiar, iar evenimentul sportiv, unic în lume, este organizat special pentru ei. Prin formatul competiţiei, dorim să scoatem în evidenţă forţa oamenilor de a acţiona ca un întreg şi de a depăşi împreună greutăţi fizice şi psihice. Fiecare echipă va alerga cu o torţă, care se va aprinde la apusul soarelui, iar în situaţia în care echipa va rămâne fără niciun concurent pe timpul nopţii, atunci torţa va fi stinsă, iar echipa va părăsi concursul”, a explicat psihologul Adrian Gemănaru, organizatorul principal al evenimentului sportiv de la malul Mării Negre.
Startul va fi dat sâmbătă, 22 aprilie, la ora 10.00, într-o zonă aflată la intrarea în staţiunea Mamaia, iar traseul are o distanţa de trei kilometri.
Participanţii vor alerga în buclă traseul, ziua şi noaptea, sub formă de ştafetă, astfel încât, în cele 24 de ore alocate competiţiei, să se adune cât mai mulţi kilometri.
„Este o cursă în care trebuie să încerci să supravieţuieşti cât mai mult, terminarea competiţiei fiind la 24 de ore faţă de startul ei. Traseul concursului măsoară o distanţă de trei kilometri, pe care concurenţii o pot parcurge de câte ori doresc. Important este ca, la jumătatea traseului, acolo unde există punctul de întoarcere, fiecare participant să-şi ridice jetonul pe care va trebui să-l introducă în cutia echipei sale, la finalul buclei. Va fi un eveniment foarte interesant, presărat cu multe surprize”, a precizat Gemănaru.
Fiecare oră alergată echivalează cu aproximativ 300 de euro, direcţionaţi de sponsorul evenimentului.
Evenimentul sportiv nu are taxă de participare, fiecare echipă va fi premiată cu un trofeu, iar concurenţii vor primi câte o medalie la sosire. Pe timpul celor 24 de ore, vor fi asigurate puncte de hidratare cu apă, sucuri şi fructe.
În timpul evenimentului de 24 de ore se vor organiza o serie de momente speciale, printre care depunerea Promisiunii de către copiii din cadrul Patrulei de Cercetaşi „Marea Neagră”.
„În urma acestui jurământ solemn, care va avea loc pe nisip, chiar la malul mării, copiii vor fi primi acceptul de a intra în rândul Cercetaşilor marini şi vor primi eşarfele şi cămăşile de cercetaşi. De asemenea, fiecare echipă participantă la eveniment va prezenta o serie de activităţi demonstrative legate de domeniul lor specific. Nu vor lipsi dansuri moderne şi street dance, muzica, exerciţii de dresaj canin, zumba sau cursuri de prim ajutor”, a mai spus psihologul Adrian Gemănaru.
Citeşte şi: Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii: Vor exista bugetari cu venituri peste cel al şefului statului, datorate sporurilor
Citeşte şi: 20 de gospodării din Olt au rămas fără energie electrică din cauza vântului şi a precipitaţiilor
Citeşte şi: Trafic feroviar blocat în Hunedoara, după ce un copac a căzut pe calea ferată din cauza vântului
Citeşte şi: VIDEO Exerciţiul de testare a SIRENELOR. Situaţie ALARMANTĂ: În caz de urgenţă, în Capitală sunt adăposturi doar pentru jumătate din populaţie/ Cum s-a desfăşurat exerciţiul la Ploieşti şi Braşov
Citeşte şi: COD PORTOCALIU de ninsori abundente şi COD GALBEN de ploi şi vânt, în vigoare pentru două zile
Citește pe alephnews.ro: Primarul Londrei susține că Trump l-a atacat în mod repetat referitor la etnia şi religia sa
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ce au făcut copiii cu trupul lui Silviu Prigoană, înainte de înmormântare. I-au respectat o dorință arzătoare
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe