ALERTĂ | ÎCCJ a stabilit un nou termen pentru procesul lui Dragnea

Magistraţii instanţei supreme stabilit, pentru 3 decembrie, următorul termen pentru dosarul DGASPC, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ai şi 6 luni de închisoare cu executare. Procesul a fost amânat pentru că apărătorii din dosar au cerut timp să studieze motivele de apel.

Urmărește
3810 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ | ÎCCJ a stabilit un nou termen pentru procesul lui Dragnea

ÎCCJ a stabilit un nou termen pentru procesul lui Dragnea

La cererea formulată au pus aceleaşi concluzii şi alţi avocaţi din dosar, spre surprinderea preşedintelui completului de judecată, magistratul Iulian Dragomir.

„Nu cere Parchetul (amânare pentru studiu - n.r. ) şi cereţi dumneavoastră, apărătorii?”, a întrebat judecătorul.

„Da, la termenul de astăzi au fost depuse motive de apel şi solicităm termen să luăm la cunoştinţă”, a răspuns avocatul Marian Nazat.

Un alt schimb de replici a avut loc între preşedintele Completului de 5 judecători, Iulian Dragomir, şi avocatul Toni Neacşu, care a contestat alcătuirea completului de judecată după noile modificări la Legile Justiţiei. În esenţă, este vorba despre noua reglemantare a constituirii completurilor de 5 judecători, în care şi magistratul care ocupă fotoliul de preşedinte este tras la sorţi. În vechea reglementare, magistraţii cu funcţii în conducerea Înaltei Curţi ajungeau automat şi în fruntea Completurilor de 5 judecători.

„Am depus plângere prealabilă la Colegiul de Conducere (n.r. - cu privire la compunerea completului)”, a declarat avocatul Toni Neacşu.

„A fost deja soluţionată, o să o vedeţi publicată. Dar după ce aţi sesizat instanţa de Contencios, Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul 7249/2/2018, ne-aţi sesizat şi pe noi”, a fost replica judecătorului Iulian Dragomir.

„Legea Contenciosului permite oricărei persoane să atace orice act administrativ, chiar dacă a mai fost atacat”, a spus la rândul său avocatul Toni Neacşu.

La termenul de luni, un cetăţan din sala de judecată a depus motive de apel pentru Liviu Dragnea, deşi acesta nu-l angajase ca apărător. Instanţa l-a legitimat, aflând că este vorba despre Vasile Botomei.

„Sunt un simplu cetăţean cu studii de drept. După priceperea mea am făcut un simplu memoriu, deoarece sunt un susţinător al domnului Liviu Dragnea. De dumnealui depinde dacă şi-l însuşeşte sau nu. Sunt doctor în drept, dar nu am procură (n.r. - de reprezentare) din partea dânsului”, a recunoscut Vasile Botomei. Instanţa a dispus restituirea înscrisurilor depuse.

Judecătorii ÎCCJ au amânat dosarul angajărilor fictive şi au stabilit următorul termen pentru data de 3 decembrie. Instanţa a acordat o amânare pentru că apărătorii din dosar au cerut timp să studieze motivele de apel. Liviu Dragnea nu s-a prezentat la termenul de luni.

Luni a avut loc, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), cel de-al doilea termen al dosarului DGASPC, al angajărilor fictive, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Primul termen, de la începutul lunii octombrie, a fost amânat de magistraţi pentru a le da posibilitatea unora dintre inculpaţi, printre care şi liderului PSD, să-şi angajeze avocaţi.

În motivarea deciziei de condamnare, magistraţii de la ÎCCJ arată că liderul PSD a adoptat o conduită nelegală, antisocială şi imorală în dezacord cu rangul demnităţii publice deţinute.

"Inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, prin instigarea inculpatei Alesu Floarea de a-şi încălca atribuţiile de serviciu, în sensul menţinerii în funcţie a celor două angajate, Botorogeanu Adriana şi Stoica Anisa Niculina, cunoscând că acestea nu se prezintă la serviciu şi îşi încalcă atribuţiile de serviciu prevăzute în contractul individual de muncă şi fişa postului, nu a făcut decât să adopte o conduită nelegală, antisocială şi imorală, în dezacord cu rangul demnităţii publice deţinute, cu gradul de reprezentare şi cu încrederea oferită de cetăţeni în procesul electoral, fapt care a condus la o atingere a prestigiului funcţiei exercitate şi a bunei desfăşurări a relaţiilor sociale din cadrul instituţiilor publice", se arată în motivarea judecătorilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici