Alesu Floarea, fost şef al Direcţiei de Asistenţă Socială Teleorman: Liviu Dragnea mi-a spus că ştie că cele două angajate ale DGASPC îşi desfăşoară activitatea la PSD

Alesu Floarea, fostul director al DGASPC Teleorman, le-a declarat judecătorilor că a discutat situaţia celor două angajate ale instituţiei, despre care DNA spune că lucrau la PSD, cu Liviu Dragnea, acesta spunându-i că ştie situaţia şi că le va angajat la partid.

Urmărește
1198 afișări
Imaginea articolului Alesu Floarea, fost şef al Direcţiei de Asistenţă Socială Teleorman: Liviu Dragnea mi-a spus că ştie că cele două angajate ale DGASPC îşi desfăşoară activitatea la PSD

Alesu Floarea, fost şef al Direcţiei de Asistenţă Socială Teleorman: Liviu Dragnea mi-a spus că ştie că cele două angajate ale DGASPC îşi desfăşoară activitatea la PSD

Floarea Alesu, fost director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman le-a spus magistraţilor instanţei supreme că l-a cunoscut pe Liviu Dragnea în perioada în care era consilier judeţean PSD, Dragnea fiind atunci preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Ulterior, Alesu a demisionat şi a ocupat funcţia de director al DGASPC. Ulterior ocupării funcţiei de conducere în cadrul instituţiei, ar fi aflat situaţia celor două angajate, Anisa Stoica şi Adriana Botorogeanu.

"Am aflat acest lucru de la Dumitru Jenica care mi-a spus că avem două persoane angajate, dar care nu vin la muncă, deoarece lucrează la organizaţia PSD Teleorman. Acest lucru s-a întâmplat la jumătatea anului 2008. Am rugat-o pe Dumitru Jenica să îmi aducă dosarele de personal ale celor două şi să o cheme pe doamna Miloş Rodica, deoarece dânsa era dintre cei mai vechi de la care am preluat conducerea instituţiei. (...) Mi-a explicat că şi dumneaei i s-a spus că vor fi angajate, dar că vor lucra la sediul organizaţiei PSD Teleorman. Miloş Rodica mi-a spus că, din câte ştie, angajarea celor două s-a făcut la solicitarea domnului Dragnea", le-a spus Floarea Alesu judecătorilor.

Ulterior, a povestit Floarea Alesu, a avut o întâlnire cu cele două femei.

"Au venit şi mi-au comunicat că sunt angajate la DGASPC, dar că trebuie să îşi desfăşoare activitatea la sediul PSD, având mult de muncă acolo şi că de acest lucru are cunoştinţă şi domnul Dragnea.(...) Am mers a doua zi la domnul Dragnea şi l-am întrebat dacă este adevărat ce mi-au spus cele două. Mi-a spus că are cunoştinţă si că va rezolva situaţia, în sensul că le va angaja la PSD Teleorman. I-am comunicat şefei de resurse umane, Dumitru Jenica, ce am discutat cu domnul Dragnea şi să urmărească acest lucru", a explicat fostul director al instituţiei.

Potrivit declaraţiei femeii, una dintre cele două angajate, Anisa Stoica, a fost notificată să de prezinte la serviciu, fiind şi sancţionată ulterior. În cazul Adrianei Botorogeanu nu a fost luată însă nicio măsură.

"În octombrie 2010 am fost sunată de administratorul Consiliului Judeţean, domnul Dumitrescu Mircea, care mi-a zis să o chem să lucreze efectiv în Direcţie pe Stoica Anisa, să nu mai stea la PSD. I-am zis şefei de personal să o cheme pe Stoica Anisa la locul de muncă, însa ea a zis că nu domnul Dumitrescu hotărăşte, ci domnul preşedinte Liviu Dragnea. (...) Despre doamna Botorogeanu mi-a spus să nu o chem încă la locul de muncă din cadrul Direcţiei, pentru că mai are treabă la PSD Teleorman. (..) Îmi dau seama că am greşit, nu trebuia să accept situaţia celor două. Am acceptat-o pentur că mă aflam în subordonarea Consiliului Judeţean Teleorman şi am luat-o ca pe o sarcină de serviciu. De fiecare dată când apăreau schimbari în organigrame, respectiv când mă întâlneam cu domnul Dragnea, discutam şi despre cele două angajate şi el îmi spunea să am răbdare că se rezolvă", a spus Floarea Alesu.

Femeia susţine că situaţia a durat până în 2014."Eu atâţia ani nu am luat nicio măsură pentru că aşteptam ca domnul Dragnea să ia dânsul o măsura pentru a le angaja pe cele două la PSD Teleorman. Arăt că domnul Dragnea nu mi-a impus să le ţin angajate pe cele două. (...) Era o teamă de a mea să nu fiu sancţionată de domnul Dragnea însă nimic din comportamentul acestuia nu a lăsat să se înţeleagaă o asemenea ipoteză."

În ceea ce o priveşte pe Bombonica Prodana, la vremea aceea angajat al DGASPC Teleorman, Floarea Alesu a declarat : "Când am discutat cu domnul Dragnea despre necesitatea transformării funcţiilor de personal contractual în funcţionar public, atenţionându-l că pot apărea nemulţumiri salariale, el m-a rugat să am în vedere ca doamna Dragnea Bombonica să rămână pe funcţie de personal contractual."

Următorul termen a fost stabilit pentru 20 iunie.

Alături de Liviu Dragnea a fost trimisă în judecată fosta soţie a acestuia, Bombonica Prodana, sub acuzaţia de abuz în serviciu dar şi Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, fiind acuzată de abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

De asemenea, în cauză sunt judecaţi Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei, Rodica Miloş şi Olguţa Şefu, la data faptelor director executiv adjunct al D.G.A.S.P.C. Teleorman, Valentina Marica, fost şef al Complexului de recuperare, Nicuşor Gheorghe, fost şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare, Constantin Balaban, la data faptei şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei, Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica la data faptelor funcţionari publici în cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman.

Potrivit procurorilor, "în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă".

Astfel, precizează DNA, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În ceea ce o priveşte pe Bombonica Prodana, procurorii spun că “în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 – 1 august 2010, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi în calitate de şef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu ştiinţă atribuţiilor de serviciu, deşi a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului, nu a întreprins niciun demers de sancţionare a persoanelor respective”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici