- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (26.09.2011, 20:18)
- Miruna Badea ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ambasadorul Finlandei: Nu ne opunem aderării României la Schengen, dar decizia acum ar fi prematură
Ambasadorul Finlandei în România, Ulla Marianna Vaisto, a declarat într-un interviu acordat RFI, că Helsinki nu se opune intrării României în Schengen, dar consideră prematură o decizie în acest, ea cerând progrese suplimentare în combaterea corupţiei şi funcţionarea sistemului judiciar.
Urmărește
1060 afișări
Ambasadorul Finlandei: Nu ne opunem aderării României la Schengen, dar decizia acum ar fi prematură
"Să spunem că nu ne opunem intrării României în Schengen, doar că o decizie luată acum în acest dosar e prematură. Nu spunem ca România şi Bulgaria nu ar trebui să intre în Schengen, numai că va dura mai mult, în opinia noastră", a spus ambasadorul la RFI.
Ulla Marianna Vaisto a precizat că Finlanda este conştientă că România şi Bulgaria au făcut multe progrese în privinţa criteriilor tehnice, "care au fost îndeplinite practic".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
"Dar noi am vrea să vedem mai multe progrese în ceea ce priveşte lupta anticorupţie şi, de asemenea, îmbunătăţiri în sistemul judiciar, în funcţionarea instituţiilor judiciare. De-abia atunci, România şi Bulgaria vor fi pregătite să intre în Spaţiul Schengen", spune ambasadorul.
Vaisto mai spune că întelege foarte bine dezamagirea Guvernului român. "Vrem să vedem că nu doar cerinţele tehnice au fost îndeplinite, ci şi că nu există riscul ca oficiali de la frontiere
să fie mituiţi, de exemplu, şi că astfel de chestiuni vor fi urmărite în mod credibil mai departe în justiţie. Deci mai sunt unele lucruri în legatură cu care am vrea să fim convinşi, înainte de a lua decizia", a explicat Vaisto.
Ministrul finlandez de Interne, Paivi Rasanen, consideră că nivelul de pregătire al României şi Bulgariei pentru aderarea la Schengen ar putea fi reevaluat în 2012, precizează Ministerul finlandez de Interne într-un comunicat remis, joi, MEDIAFAX.
Finlanda şi Olanda au făcut imposibilă, joi, ajungerea la un consens în Consiliul JAI privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen.
Ministrul olandez a arătat că Finlanda doreşte ca, înainte de adoptarea unei decizii privind aderarea la Schengen, să vadă Bulgaria şi România făcând progrese suplimentare în combaterea corupţiei şi îmbunătăţirea sistemului judiciar. "Există loc de îmbunătăţire a situaţiei în cele două state", a declarat Rasanen.
Ea a spus, după încheierea discuţiilor în Consiliul JAI, că "Finlanda consideră că deocamdată este prea devreme pentru a lua o decizie în privinţa aderării celor două state la Schengen".
"Dar chiar şi fără aderare, cetăţenii din Bulgaria şi România pot încă să călătorească în Europa conform cu principiul libertăţii de mişcare", a adăugat Rasanen.
"Pe lângă a-ţi asuma angajamente faţă de reguli, trebuie să le şi îndeplineşti. Existenţa unei corupţii răspândite pune în pericol îndeplinirea regulilor. Progresele în combaterea corupţiei şi în îmbunătăţirea sistemului judiciar ar spori încrederea reciprocă în interiorul Schengen. Încrederea reciprocă este o chestiune de importanţă-cheie în sistemul Schengen", a spus Rasanen.
Rasanen a arătat în cadrul dezbaterilor în JAI că ţara sa nu susţine compromisul aderării în etape.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe