Prima pagină » Social » Amelia Antoniu şi Roxana Preda ar fi infectate cu bacili gram negativ

Amelia Antoniu şi Roxana Preda ar fi infectate cu bacili gram negativ

Prim-solista Teatrului de Operetă Amelia Antoniu şi Alice Roxana Preda ar fi infectate cu bacili gram negativ, potrivit primelor rezultate ale analizelor de laborator, au declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, surse medicale.
Amelia Antoniu şi Roxana Preda ar fi infectate cu bacili gram negativ
24 apr. 2010, 16:55, Social

„Primele rezultate ale analizelor de laborator în cazul probelor recoltate de la cele două paciente indică prezenţa bacililor gram negativ”, au spus sursele citate.

Investigaţiile de laborator continuă, pentru confirmarea cu exactitate a cauzelor care au dus la intrarea în şoc septic a Ameliei Antoniu şi Roxanei Preda în urma unor intervenţii chirurgicale minore la care au fost supuse în Spitalul CF 2.

Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” Amelia Antoniu (36 de ani) şi Alice Roxana Preda (35 de ani) au fost duse de la Spitalul CFR 2 la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), marţi noapte, în stare foarte gravă, cu probleme respiratorii, după ce au făcut şoc septic în urma unor intervenţii chirurgicale minore la care au fost supuse în unitatea sanitară a Ministerului Transporturilor.

Prim-solista Amelia Antoniu respiră fără aparate, dar cu supliment de oxigen, reuşind să aibă o funcţie ventilatorie satisfăcătoare, însă Alice Roxana Preda este în continuare „în stare foarte, foarte gravă”, având afectate mai multe organe interne, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB).

Amelia Antoniu a fost deconectată de la aparate sâmbătă, în jurul orei 13.00.

Ministerul Sănătăţii (MS) a început o anchetă la Spitalul CFR 2, iar secţiile de ginecologie, neonatologie şi blocul operator au fost închise.

Potrivit reprezentanţilor MS, informaţiile oferite de ancheta preliminară declanşată de minister la Spitalul CFR 2 indică posibilitatea unei infecţii nosocomiale, care va putea fi confirmată sau infirmată odată cu obţinerea rezultatelor finale ale analizelor de laborator.