ANAF face verificări în legătură cu cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului, de 35.000 de euro pe lună/ AJPS Sibiu a suspendat-o temporar

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) face verificări în ceea ce priveşte cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului, de aproape 160.000 de lei, obţinută de un părinte din Sibiu, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Ministerul Muncii.

Urmărește
5528 afișări
Imaginea articolului ANAF face verificări în legătură cu cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului, de 35.000 de euro pe lună/ AJPS Sibiu a suspendat-o temporar

"Acea indemnizaţie nu se suspendă, ci nu s-a plătit încă pentru că se fac nişte verificări acolo. ANAF-ul face nişte verificări după care se plăteşte. Ea nu a fost plătită încă, nu e vorba de suspendare, doar că beneficiarul nu a fost în ţară şi când se întoarce, atunci poate fi verificat", a declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din cadrul Ministerului Muncii.

Verificările ANAF vin în contextul în care topul indemnizaţiilor pentru creşterea şi îngrijirea copilului este condus de un părinte din Sibiu, cu venituri lunare de 187.158 lei şi o indemnizaţie de 159.084 lei, venit realizat ca membru asociat sau persoană autorizată să desfăşoare o activitate independentă.

AJPS Sibiu: Cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului, suspendată temporar

Cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului din România, de aproape 160.000 de lei, obţinută de un părinte din Sibiu, a fost suspendată temporar pentru noi verificări, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, directorul AJPS Sibiu, Ioan Boţa.

Directorul AJPS Sibiu, Ioan Boţa, a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că indemnizaţia despre care se spune că ar fi cea mai mare din ţară este încasată de un bărbat, acestuia urmând să îi fie verificate încă o dată veniturile, iar dacă nu vor apărea discrepanţe, acesta va încasa în luna septembrie şi banii pentru luna august.

"Împreună cu Agenţia Naţională am suspendat temporar această indemnizaţie de creştere a copilului, pentru efectuarea de noi verificări. Se verifică la firmă veniturile obţinute de către persoana care a depus cererea, atât pentru liniştea noastră, cât şi pentru liniştea beneficiarului. Persoana a depus cererea în luna iulie şi ar fi trebuit să primească banii începând cu luna august. Nu a încasat niciun ban până în prezent. Suma este foarte mare şi am vrut să facem verificări suplimentare. Dacă totul se dovedeşte a fi în regulă, în luna septembrie persoana respectivă va primi atât banii pentru august, cât şi pentru septembrie”, a spus directorul AJPS Sibiu.

Surse din cadrul AJPS Sibiu au declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca bărbatul respectiv a obţinut în 12 luni consecutive din ultimii 2 ani venituri mari din consultanţă pe fonduri europene.

Locul secund în topul indemnizaţiilor este ocupat de o mamă din Bucureşti, cu venit de 110.786 lei şi indemnizaţie de 94.168 lei, din acelaşi tip de activitate, iar pe locul trei este un părinte din Constanţa, cu venituri de 87.874 lei şi indemnizaţie lunară de 74.693 lei.

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, declara, luni seară, că nu se pune problema ca Guvernul să taie sau să plafoneze indemnizaţiile pentru creşterea copilului, precizând că Parlamentul trebuie să schimbe lucrurile, în cazul în care e ceva de remediat.

Potrivit informaţiilor primite de la Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, obţinute în urma unui studiu realizat la solicitarea ministrului Muncii, numai 0,17% din totalul celor 142.990 beneficiari ai indemnizaţiei pentru creşterea copilului, adică 242 persoane, consumă o treime din bugetul alocat, existând chiar cuantumuri care ajung la echivalentul în lei a 35.000 euro.

Ministerul Muncii a avertizat că impactul bugetar pentru plata drepturilor aferente lunii iulie a fost de 70 milioane lei, cu 20 milioane lei mai mult faţă de estimarea iniţială.

Locul secund este ocupat de o mamă din Bucureşti, cu venit de 110.786 lei şi indemnizaţie de 94.168 lei, din acelaşi tip de activitate, iar pe locul trei este un părinte din Constanţa, cu venituri de 87.874 lei şi indemnizaţie lunară de 74.693 lei.

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat, luni seară, că nu se pune problema ca Guvernul să taie sau să plafoneze indemnizaţiile pentru creşterea copilului, precizând că Parlamentul trebuie să schimbe lucrurile, în cazul în care e ceva de remediat.

"Nu se pune problema ca acest Guvern să taie sau să plafoneze indemnizaţia pentru creşterea copilului. Parlamentul, care a adoptat această legislaţie, este singurul for care în mod normal este cel care ar trebui să se uite şi să vadă care sunt aceste consecinţe. În calitate de Guvern, nu o să lansăm ordonanţe care să corecteze Parlamentul, ci tot ceea ce ne propunem este ca să ne uităm exact să vedem cum au fost făcute estimările în Parlament iniţial şi să vedem foarte clar ce se impune să se facă de către Parlament, forul care a şi iniţiat această măsură. (...) Forul legitim care are posibilitatea de a schimba aceste lucruri este Parlamentul. Forul care a emis-o trebuie să o şi remedieze, dacă e ceva de remediat", a declarat ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru, la Digi 24.

Ministrul Muncii a precizat că era obligat, în condiţiile în care a constatat că există aceste cifre, să le facă publice, că "nu putea să ţină sub preş o asemenea realitate".

Reprezentanţii ministerului au atras atenţia, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, că ”după numai o lună de aplicare a măsurii adoptate în prima parte a anului de către Parlament, se înregistrează deja un dezechilibru în distribuirea echitabilă a resurselor bugetare alocate pentru plata ICC, iar această situaţie trebuie dezbătută public în următoarea perioadă”.

Potrivit informaţiilor primite de la Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, obţinute în urma unui studiu realizat la solicitarea ministrului Muncii, un procent de numai 0,17% din totalul celor 142.990 beneficiari ai indemnizaţiei pentru creşterea copilului, adică 242 persoane, consumă o treime din bugetul alocat, existând chiar cuantumuri care ajung la echivalentul în lei a 35.000 euro.

Ministerul Muncii a avertizat că impactul bugetar pentru plata drepturilor aferente lunii iulie a fost de 70 milioane lei, cu 20 milioane lei mai mult faţă de estimarea iniţială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici