- Home
- Social
- (10.04.2020, 16:07)
- Cristina Tudor
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Analiza cazurilor de coronavirus în România: Femeile sunt mai predispuse infecţiei, bărbaţii au risc mai mare de deces. Care este vârsta medie a celor infectaţi
- Ministerul Sănătăţii a publicat o analiză a cazurilor de coronavirus din România, pentru perioada 26 februarie- 5 aprilie 2020.
- Vârsta medie a cazurilor decedate a fost de 66 de ani.
- Toate cazurile soldate cu deces aveau boli cronice asociate.
Urmărește
1120 afișări
Foto: Profimedia
Ministerul Sănătăţii a publicat o analiză rapidă a cazurilor confirmate de infecţie cu coronavirus Covid 19 România, 26 februarie / 5 aprilie 2020.
Cronologie
În perioada 26 februarie – 5 aprilie 2020 au fost confirmate 4.051 cazuri de infecţie cu coronavirus Covid 19, din care 181 decese.
Primul caz de infecţie confirmat a fost înregistrat în data de 26 februarie 2020, iar în următoarele două săptămâni s-a menţinut caracterul sporadic al bolii, fiind confirmate câte 1-2 cazuri zilnic. Din 10 martie numărul zilnic de cazuri confirmate urmează un trend ascendent, cu o medie de 55 de cazuri/zi în săptămâna 16-22 martie, 200 cazuri/zi în săptămâna 23-29 martie, ajungând la o medie de 300 cazuri/zi în ultima săptămână.
Incidenţa aparentă la 100.000 locuitori în ultimele 14 zile (perioada 23 martie - 5 aprilie)
Rata incidenţei aparente la nivel naţional este de 18.24 cazuri la 100.000 de locuitori
Cea mai ridicată incidenţă aparentă se înregistrează în judeţul Suceava.
Distribuţia cazurilor pe grupe de vârstă şi sex
În totalul cazurilor raportate se observă o uşoară predominantă a genului feminin (56% din total cazuri, raport M/F este de 0.77).
Cazurile confirmate sunt concentrate la vârstele adulte, 78% din cazuri fiind înregistrate la persoane cu vârste cuprinse între 30-69 ani.
Au fost înregistrate 127 cazuri la grupa de vârstă peste 80 de ani.
Distribuţia pe vârste este comparabilă pe genuri (p=0,078, test Mann Whitney U).
Vârsta medie este de 47.6 ani, iar vârsta mediană de 47 ani, din nou, fără diferenţe semnificative pe genuri.
Decese
Până la data de 5 aprilie s-au înregistrat 181 de decese.
Vârsta medie a cazurilor decedate a fost de 66.6 ani (vârsta mediană 69 ani).
Vârsta medie a deceselor este semnificativ mai mare decât vârsta media a cazurilor. Toate cazurile soldate cu deces aveau boli cronice asociate.
Cea mai tânără persoană decedată a avut 27 ani şi cea mai vârstnică 94 ani.
S-a evidenţiat o predominenţă a deceselor în rândul bărbaţilor. Astfel:
Din totalul celor decedaţi, 63.5% au fost bărbaţi, iar raportul M/F în rândul celor decedaţi a fost de 1.74.
Fatalitatea aparentă (procentul celor decedaţi în rândul celor bolnavi) a fost semnificativ mai ridicata la bărbaţi.
Fatalitatea aparentă pe grupe de vârstă (procentul celor decedaţi în rîndul celor bolnavi) creşte exponenţial la grupele de vârstă înaintate, fără diferenţe după 70 de ani.
Clasificare cazuri
41.1% din totalul cazurilor confirmate au fost înregistrate ca urmare a contactului apropiat cu persoane infectate sosite în România sau cu contacţii acestora.
Din totalul de 4.051 de cazuri confirmate în această perioadă, 471 au fost înregistrate la persoane care au revenit în România din străinătate, ponderea cazurilor de import pentru întreaga perioadă analizată fiind de 11.6%. Ponderea cazurilor de import este în scădere în fiecare săptămână.
Cea mai frecventă ţară de import a cazurilor rămâne Italia, urmată de Spania, Marea Britanie, Franţa şi Germania.
Personal sanitar
16.3% din totalul cazurilor confirmate au fost înregistrate în rândul personalului sanitar.
Din totalul de 4.051 de cazuri confirmate în această perioadă, 471 au fost înregistrate la persoane care au revenit în România din străinătate, ponderea cazurilor de import pentru întreaga perioadă analizată fiind de 11.6%. Ponderea cazurilor de import este în scădere în fiecare săptămână.
Cea mai frecventă ţară de import a cazurilor rămâne Italia, urmată de Spania, Marea Britanie, Franţa şi Germania.
Indice de pozitivitate al probelor
În ultimele 14 zile, media probelor pozitive pentru SARS-COV-2 a fost de 13%.
Observaţii
Ponderea cazurilor de import este în continuă scădere.
Ponderea cazurilor fără link epidemiologic identificat este crescută în judeţele în care s-au înregistrat mai multe cazuri în ultima săptămână (Suceava, Bucureşti, Timiş şi Neamţ)
Ponderea scăzută de probe pozitive arată că situaţia infecţiilor este în faza de transmitere locală şi încă nu există o situaţie epidemică extinsă.
Fatalitatea ridicată în cadrul persoanelor în vârstă de peste 70 de ani cu boli cronice asociate este comparabilă cu cea înregistrată în celelate ţări afectate. Decesele din aceste grupe de vârstă au fost înregistrate la persoane spitalizate, sau aflate în centre de îngrijire sau dializă, ceea ce impune suplimentarea măsurilor de prevenire a infecţiei în aceste instituţii.
Detectarea de cazuri în toate grupele de vârstă, asociate cu transmiterea locală, impun pentru următoarea perioadă menţinerea şi respectarea la nivel individual a măsurilor de distanţare socială pentru prevenirea răspândirii bolii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 21:56
BVB: De la începutul anului, investitorii au un randament de 18% cu tot cu dividende
-
astăzi, 21:30
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale