- Home
- Social
- (24.06.2020, 18:55)
- Monica Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ANALIZĂ. Cum a evoluat COVID-19 în România în luna iunie?
- În luna iunie au fost confirmate 5.569 de cazuri noi de COVID-19
- În total în România au fost 24.826 de persoane confirmate cu noul coronavirus
- Cele mai multe noi focare de îmbolnăviri CU COVID-19 sunt în spitale şi în centre de asistenţă socială
Urmărește
8787 afișări
ANALIZĂ. Cum a evoluat COVID-19 în România în luna iunie?
Te-ai gândit că epidemia de COVID 19 se va stinge încet în România? Cifrele spun altceva. De la începutul epidemiei au fost 24.826 de cazuri de COVID-19 în ţara noastră. Doar în luna iunie au fost raportate 5.569 de persoane infectate cu noul coronavirus, adică a 5 parte din numărul total de îmbolnăviri de la debutul epidemiei din 26 februarie.
La începutul lunii iunie România se afla în prima stare de alertă, cu câteva măsuri de relaxare abia intrate în vigoare. S-au reluat competiţiile sportive în aer liber, spectacolele şi concertele în aer liber. Ai putut circula în afara localităţii fără restrciţii şi ai putut să mergi la plajă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Ce s-a întâmplat cu cazurile de COVID-19 imediat după perioada de relaxare? Numărul celor infectaţi a crescut şi în multe zile din aceasta lună a depăşit 300 de cazuri noi raportate la 24 de ore.
Particularitatea este că cele mai multe cazuri noi raportate au fost în focare, în spitale şi centre sociale.
De exemplu pe 13 iunie în Bistrita-Nasaud a apărut focarul de la „Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice Sfinţii Zaharia şi Elisabeta” unde trei infirmiere, o bucătăreasă şi 18 beneficiari au fost confirmaţi pozitivi cu noul coronavirus.
În judeţul Cluj la Centrul pentru Persoane Vârstince din comuna Ţaga a apărut un alt focar unde din 56 de persoane au fost confirmate cu COVID 19. Alte focare au apărut la Institutul Inimii din Cluj, 14 cadre medicale şi 9 pacienţi testaţi pozitiv şi la Institutul Oncologic din Cluj unde 17 pacienţi şi 3 cadre medicale au fost infectate.
În Sălaj 15 persoane au fost depistate pozitiv la Complexul de servicii Sociale Jibou.
În judeţul Alba au apărut două focare în spitale. Unul la Spitalul Municipal din Sebeş, unde 6 cadre medicale au fost testate pozitiv şi la Unitatea Medico Socială din Ocna Mureş , unde 5 cadre medicale şi 11 pacienţi au fost infectaţi.
În Hunedoare la Centrul de Ingrijire şi Asistenţă Păclişa pentru persoane cu Dizabilităţi au fost 14 oameni testaţi pozitiv. La Centrul de bătrâni din Orăştie, 25 de bătrâni şi 5 îngrijitori, iar la Spitalul din Petroşani 11 cadre mediacale s-au îmbolnăvit.
Nu a scăpat nici Capitala de focare. La Spitalul Bagdasar Arseni 16 cadre medicale au fost confirmate pozitiv la începutul lunii.
Toate aceste focare noi au apărut în ultimele 24 de zile.
Adrian Marinescu, medic primar infecţionist, Institutul „Matei Balş”: Aceste focare clar au un rol important. Ce mai trebuie spus este sigur focarele joacă un rol important, testarea, numărul de teste, dar ne interesează şi că persoanele asimptomatice se testează mai puţin. Încercăm să găsim o explicaţie şi o motivaţie pentru care totuşi în România încă nu e situaţia pe care ne-o dorim. Echilibrul de care vă spuneam între măsurile de relaxare vs măsurile de prevenţie nu e încă unde trebuie. E clar că nu respectăm cum ar trebui regulile.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Aproape 3.200 de cazuri de COVID-19 în rândul personalului medical din spitalele din România
Citește și: Te-au internat pentru coronavirus? Renate Weber spune că te poţi adresa instanţei: „Este dreptul fiecărei persoane”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe