Anastasia Kotviţka, femeia oprită la graniţă cu 28 de milioane de dolari, este soţia unui fost parlamentar ucrainean

Femeia se amestecase printre refugiaţii care fugeau de război, iar banii erau ascunşi în 6 valize, cu menţiunea că soţul său este fostul deputat Igor Kotviţki, al cărui nume este legat de companii din domeniul zăcămintelor de uraniu.

Urmărește
187375 afișări
Imaginea articolului Anastasia Kotviţka, femeia oprită la graniţă cu 28 de milioane de dolari, este soţia unui fost parlamentar ucrainean

Femeia a apărut la punctul de control Vilok, la graniţa cu Ungaria, în mulţimea de refugiaţi ucraineni. Însoţită de mama ei şi de nişte bodyguarzi, avea cu ea 6 valize, cu care a încercat să treacă punctul de trecere a frontierei.

Suspiciunile personalului vamal nu puteau fi evitate, având 28 de milioane de dolari şi 1,3 milioane de dolari în numerar. Anastasia Kotvitska, model de profesie, a fost astfel  arestată.

Ceea ce, la prima vedere, părea a fi un refugiat care fugea de război era nimeni alta decât soţia fostului deputat Igor Kotviţki, 52 de ani, membru al Frontului Popular şi descris drept unul dintre cei mai bogaţi deputaţi din Ucraina. Banii au fost sechestraţi şi s-a deschis un dosar penal femeii, care a justificat suma cu necesitatea de a fi asistată pentru naştere.

Vestea arestării Anastasiei Kotviţka a fost dată de ziarul ucrainean Obozrevatel. Soţul, care se află de ani de zile la cârma sistemului nuclear şi ar avea acţiuni la companiile de uraniu din ţară, a negat vestea despre evadarea soţiei sale şi a confirmat că aceasta trecea graniţa pentru că era însărcinată şi trebuia să nască:

„Toţi banii mei sunt în bănci ucrainene, nu am retras nimic”, ar fi declarat fostul parlamentar. Însă raportul arestării Anastasiei Kotviţka a apărut imediat în mass-media internaţională şi a făcut furori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici