Instanţa a admis astfel contestaţia lui Andrei Plăcină la decizia din decembrie 2010 a Tribunalului Bucureşti de a prelungi mandatul de arestare a acestuia.
Recursul lui Andrei Plăcintă s-a judecat miercuri, el declarându-le judecătorilor că nu a vrut să calce pe nimeni cu maşina şi că a căutat-o pe fosta lui prietenă pentru a recupera o datorie. El a mai spus că incidentul din 6 decembrie 2010 a fost doar o ceartă între tineri şi că procurorii au exagerat în prezentarea probelor, cerând astfel să fie eliberat din arest.
Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au dispus, joi, eliberarea din arest a lui Andrei Plăcintă, stabilind în cazul acestuia interdicţia de a părăsi ţara pe perioada cercetărilor. Totodată, instanţa i-a impus lui Andrei Plăcintă să nu poarte arme, să nu ia legătura cu martorii din această cauză, să nu îşi schimbe domiciliul fără încuviinţarea organelor de anchetă şi să se prezinte la poliţie şi la parchet ori de cât ori este chemat.
Fiul senatorului Sorina Plăcintă este acuzat de tentativă de omor calificat, tâlhărie, loviri sau alte violenţe, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după un incident pe care l-a avut, în seara zilei de 6 decembrie 2010, cu iubita sa, în ajutorul căreia au intervenit mai mulţi bucureşteni, unul fiind lovit cu maşina de Andrei Plăcintă, iar un altul trăgând foc de avertisment cu o armă deţinută legal.
Andrei Răzvan Plăcintă a fost arestat preventiv pentru 29 de zile în 8 decembrie 2010, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti. Acesta a contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti, care în 14 decembrie a decis ca Andrei Plăcintă să fie cercetat în arest preventiv.
Avocaţii lui Andrei Plăcintă au invocat atunci, în faţa instanţei, legitima apărare şi lipsa de responsabilitate a acestuia, arătând că incidentul a reprezentat practic o ceartă între tineri.