- Home
- Social
- ALBA IULIA, (14.03.2014, 18:23)
- Pacala Dana , Dan Lungu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Andronescu: E nevoie de cod etic, dar şi ca în fiecare şcoală comunitatea să stabilească reguli clare
Fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu a declarat, vineri, la Alba Iulia, că poate este nevoie de un cod etic în învăţământ la nivel naţional, însă ar trebui ca şi la nivelul fiecărei şcoli comunitatea să stabilească reguli foarte clare de conduită, care să fie respectate.
Urmărește
223 afișări
Ecaterina Andronescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
Puteţi dezbate prevederile Codului etic din educaţie aici.
Ecaterina Andronescu, care este senator PSD, a declarat că un cod etic la nivel naţional "poate este oarecum impus", pe când, dacă regulile ar fi stabilite de comunitate, ar fi mai uşor de respectat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
"Pentru învăţământul preuniversitar, a existat formula aceasta prevăzută de Legea 1 (Legea educaţiei - n.r.) de cod etic la nivel naţional. Personal, vă mărturisesc că poate este necesară o formulă la nivel naţional, dar consider că la nivelul fiecărei şcoli ar trebui să stabilească comunitatea acele reguli foarte clare de conduită, pentru că în momentul în care tu, ca şi comunitate, le stabileşti eşti obligat să le şi respecţi. Poate că cel de la nivel naţional este oarecum impus, vine de mai departe de tine. Dar tu eşti obligat să le respecţi, tu, comunitate, tu care ai stabilit aceste reguli", a spus Andronescu.
Fostul ministru al Educaţiei a ţinut să precizeze că fiecare persoană care acceptă să exercite profesia de cadru didactic, indiferent care este nivelul şcolii în care predă, trebuie să înţeleagă că trebuie să îmbrace rigorile acestei profesiuni.
"În momentul în care accepţi să exerciţi profesia de cadru didactic, indiferent care este nivelul şcolii în care funcţionezi, trebuie să înţelegi că trebuie să îmbraci rigorile acestei profesiuni. Deci eşti, vrei sau nu vrei, model pentru cei care stau în bănci în orele pe care le susţii. Ca urmare trebuie să-ţi fie foarte limpede că întreaga ta conduită, morală şi profesională, reprezintă pentru copiii sau studenţii din bănci elemente foarte importante pentru creşterea, formarea personalităţii lor. Cine nu înţelege lucrul acesta, cred că ar trebui să facă o altă meserie", a spus Ecaterina Andronescu.
Întrebată şi dacă ar trebui să existe un cod etic unitar şi pentru învăţământul universitar, Ecaterina Andronescu a spus că nu este nevoie deoarece crede foarte mult în autonomia universităţilor.
"Nu. Eu cred foarte mult în autonomie. De la autonomia personală, care-ţi permite să te dezvolţi ca personalitate în carieră, şi până la autonomia instituţională, lucrurile acestea îţi lasă libertatea să te dezvolţi, asta neînsemnând că tu nu eşti obligat să respecţi conduita morală şi criteriile de referinţă pe care trebuie să le transmiţi celui din bancă, să le ducă cu el toată viaţa", a spus Ecaterina Andronescu.
Fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu a participat, vineri, la o serie de evenimente academice organizate de Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, iar în cadrul acestora a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea instituţiei de învăţământ.
Citeşte şi:
Codul Etic: Profesorii nu pot primi bani sau cadouri şi nu pot face meditaţii cu propriii elevi
Citeşte şi:
Codul Etic: Profesorii, obligaţi să supravegheze elevii în şcoală şi la activităţi în afara acesteia
Citeşte şi:
FSLI: Codul Etic din educaţie trebuie completat cu obligaţii şi sancţiuni pentru elevi şi părinţi
Citește pe alephnews.ro: PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Costoiu: Trebuie un cod etic care să privească activitatea profesorilor, elevilor şi părinţilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe