- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Andronescu nu e de acord cu amânarea începerii anului şcolar
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN al PSD, că nu este de acord ca începutul anului şcolar să fie amânat, pentru a se contabiliza astfel cele 10 zile de concediu fără plată, aşa cum a propus unul dintre liderii federaţiilor sindicale din învăţământ.
Andronescu nu e de acord cu amânarea începerii anului şcolar (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
"Unii dintre liderii federaţiilor sindicale din învăţământ au această soluţie (amânarea începutului anului şcolar, n.r.). Mâine (marţi, n.r.) ne vom întâlni. Poate mai găsim şi alte soluţii, în aşa fel încât să putem rezolva această problemă cu cel mai minim efort financiar din partea profesorilor", a spus Ecaterina Andronescu.
Ea a arătat că nu susţine, personal, varianta amânării începutului anului şcolar.
"Anul şcolar este an şcolar. Are un număr de zile. Pentru fiecare zi din anul şcolar este o planificare a curriculumului şcolar. Orice zi pierdută e o zi pierdută pentru şcoală. Personal nu pledez pentru aceast variantă", a spus Ecaterina Andronescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu și Marcel Ciolacu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
Constantin Ciosu, secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale, a declarat, pentru Gândul, că amânarea cu 10 zile a începerii anului şcolar ar putea fi o soluţie pentru a răspunde astfel solicitării Guvernului privind concendiul fără plată pentru bugetari.
"Ar fi cea mai bună variantă. Decât să luăm zece zile de concediu fără plată în timpul anului şcolar, mai bine să amânăm începerea cursurilor. Măcar copiii să aibă ceva de câştigat din asta, iar materia ar fi mai uşor de recuperat decât dacă am întrerupe orele la mijlocul semestrului. Aşteptăm să vedem ce ne va spune ministrul Educaţiei şi vom discuta această idee cu restul colegilor. Oricum, nu ne poate obliga nimeni să muncim fără bani", a declarat pentru Gândul Constantin Ciosu.
Procedura de stabilire a zilelor libere fără plată va fi decisă de fiecare minister în parte, cu respectarea legii, a declarat, sâmbătă, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, care a făcut un apel către angajaţii din sistemul public să înţeleagă necesitatea acestei măsuri temporare.
El a arătat că procedura a fost lăsată la latitudinea fiecărui ordonator principal de credite, care are ca variante - ce pot fi combinate - acordarea de zile libere, diminuarea salariilor, disponibilizări, reducerea programului de lucru, pentru a opera în final reducerea fondului de salarii. Procedura va fi stabilită prin discuţii cu angajaţii.
El a precizat că reducerea de cheltuieli aferente zilelor libere a fost inclusă în ordonanţa de rectificare bugetară, aprobată, sâmbătă, de Guvern.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO