- Home
- Social
- SLATINA, (20.02.2014, 10:14)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
DIICOT: 12 persoane audiate într-un dosar de fraude economice la Primăria Caracal
Un număr de 12 persoane au fost conduse, joi, la sediul DIICOT Olt, pentru a fi audiate într-un dosar de fraude economice, existând suspiciunea că au fost sustrase "sume substanţiale de bani în dauna Primăriei Caracal", între cei vizaţi fiind şi fostul edil Gheorghe Anghel, potrivit DIICOT.
Urmărește
790 afișări
Angajaţi ai Primăriei Caracal şi fostul edil Gheorghe Anghel, suspectaţi de evaziune, duşi la DIICOT (Imagine: Alexandru Solomon/Arhiva Mediafax Foto)
Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), între 2010 şi 2013, în municipiul Caracal, s-a constituit un grup infracţional organizat format, iniţial, din fostul primar al municipiului Caracal Gheorghe Anghel, directorul unei societăţi comerciale şi un fost comisar la Garda Financiară Olt.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Scopul lor era acela de a sustrage "sume substanţiale de bani în dauna Primăriei Caracal şi a unei societăţi comerciale pentru susţinerea echipei de fotbal locale şi însuşirea unor sume mari de bani prin mijloace frauduloase".
Ulterior, conform DIICOT, la acest grup au mai aderat alte trei persoane.
"Prin activitatea infracţională conjugată şi prin mijloace frauduloase, grupul infracţional organizat a creat un prejudiciu total de 6.039.550 lei", potrivit sursei citate.
Fostul primar din Caracal Gheorghe Anghel şi mai mulţi angajaţi ai Primăriei Caracal sunt cercetaţi şi într-un alt dosar de evaziune fiscală, înşelăciune şi delapidare cu un prejudiciu de 5,2 milioane de lei. De altfel, în luna noiembrie a anului trecut Gheorghe Anghel şi alte 13 persoane, între care mai mulţi angajaţi ai primăriei, au fost arestaţi preventiv sub acuzaţiile de înşelăciune, fals intelectual, delapidare şi abuz în serviciu. Printre persoanele arestate, s-a numărat şi fostul director economic al Primăriei Caracal Maria Tudor. După expirarea mandatelor de arestare, fostul primar şi celelalte persoane au fost eliberaţi.
Procurorii DIICOT afirmau că, în perioada 2005 - 2012, în Primăria Caracal "s-a cristalizat un grup infracţional organizat, format din factori de decizie şi funcţionari ai instituţiei", fiind cooptate şi alte persoane, între care oameni de afaceri.
"Astfel, liderii grupului infracţional organizat, din care unul a avut calitatea de primar, iar altul de director economic au pus bazele unui mecanism prin care se urmărea fraudarea bugetului unei instituţii publice, prin însuşirea unor sume mari de bani în baza unor documente (facturi, chitanţe) care atestau lucrări fictive sau procurarea de materiale necesare în desfăşurarea de activităţii fictive. La această grupare infracţională au aderat atât angajaţi ai instituţiei menţionate, precum şi alte persoane (administratori de societăţi comerciale), care au fost racolate atât de lideri, cât şi de ceilalţi angajaţi, cu scopul de a-şi însuşi sume de bani", menţiona DIICOT într-un comunicat de presă.
Anchetatorii au mai stabilit atunci că în contabilitatea Primăriei Caracal, condusă în acea perioadă de Gheorghe Anghel, au fost introduse facturi şi chitanţe false în valoare de peste 5.000.000 lei, valoarea prejudiciului fiind de 5,2 milioane de lei.
Gheorghe Anghel are 67 de ani şi a fost primar în Caracal timp de 21 de ani. Astfel, Anghel a fost primar în perioada 1984 - 1989, iar apoi a fost ales din nou în 1996. De atunci, el a câştigat toate alegerile, până în anul 2012. El a fost membru PSD până la sfârşitul anului 2011, când a trecut la UNPR.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe