- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (03.12.2018, 13:34)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ANM: Vremea se va încălzi, apoi se va răci. Când revin ninsorile
Vremea se va încălzi în toată ţara în zilele următoare, apoi va deveni rece, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor creşte după data de 9 decembrie, arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie, valabilă în intervalul 3 - 16 decembrie, publicată luni.
Urmărește
4834 afișări
ANM: Vremea se va încălzi, apoi se va răci. Şansele de precipitaţii cresc după 9 decembrie
În Banat, vremea se va încălzi şi se vor înregistra medii de 10 grade în cea de-a doua zi de prognoză, apoi vor marca o scădere, până în jur de 6 grade şi din nou o creştere uşoară spre data de 8 decembrie, la valori în medie de 8 grade.
După această dată vremea se va răci iar, temperaturile maxime ajungând la 0 - 2 grade. Temperaturile nocturne vor fi şi ele în creştere la începutul perioadei, când se vor atinge 2 - 4 grade. În intervalul 6 – 9 decembrie, media acestora va fi de 0 - 2 grade, după care scăderea va fi treptată, astfel că pentru mijlocul lunii decembrie sunt prognozate minime în jur de minus 6 grade.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
Se vor semnala precipitaţii pe tot parcursul intervalului, însă cu o probabilitate mai mare de apariţie şi în cantităţi mai însemnate în intervalul 8 – 13 decembrie.
În Crişana, procesul de încălzire va continua până în 4 decembrie, când ziua vor fi 10 grade ziua, apoi se va răci uşor, spre valori de 4 - 6 grade. Ulterior este prognozată o nouă încălzire, astfel că, pe 8 decembrie, media regională a maximelor va fi de 6 - 8 grade, iar până la sfârşitul intervalului se va răci continuu, până la valori ce nu vor mai depăşi 0 grade.
Nopţile vor fi calde, cu valori pozitive până în 5 decembrie, când minimele vor fi de 3 - 4 grade, dar se va răci accentuat în noaptea imediat următoare, spre valori în jurul a minus 2 grade.
Vor urma nopţi uşor mai calde până în 9 decembrie, dar apoi scăderea de temperatură prognozată va determina minime în medie de minus 6 grade pe data de 16 decembrie. Se vor semnala precipitaţii pe aproape tot parcursul intervalului, însă pe arii mai extinse şi mai însemnate cantitativ se prognozează a fi în intervalul 8 - 10 decembrie.
În Transilvania, temperaturile scad în intervalul 4 – 7 decembrie de la 6 la 2 grade, apoi cresc în 8 decembrie, urmând o scădere treptată şi continuă până la valori de minus 2 grade spre finalul celei de-a doua săptămâni. Nopţile se vor înregistra între minus 8 grade la începutul intervalului până la 0 grade. În intervalul 6 – 9 decembrie vor fi variaţii între minus 4 şi minus 2 grade, apoi se va răci semnificativ, culminând cu medii de minus 10 grade. Se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului, dar cu probabilitatea să cuprindă arii mai extinse în perioada 8 – 13 decembrie.
În Maramureş, în prima săptămână valorile în timpul zilei vor avea uşoare fluctuaţii, cu creştere până la 6 - 7 grade în data de 4 decembrie, scădere spre 2 - 3 grade şi din nou creştere la 4 grade în data de 8 decembrie, urmând ca în intervalul 10 – 16 decembrie scăderea să fie continuă şi semnificativă, până în jurul unei medii regionale de minus 2 grade. Temperaturile minime vor marca o creştere până la medii în jurul a 2 grade în data de 5 decembrie, vor varia puţin în intervalul 6 – 9 decembrie, la valori între minus 4 şi 0 grade, apoi vor scădea semnificativ, atingând în medie minus 8 grade. Se vor semnala precipitaţii, ce se estimează a fi chiar moderate cantitativ, în perioada 3 – 10 decembrie.
În Moldova, se vor înregistra variaţii termice în jurul mediilor multianuale, respectiv maxime care în medie vor oscila între 2 şi 5 grade şi minime cuprinse, în general, între minus 4 şi 0 grade. După data de 10 decembrie este prognozată o scădere treptată a temperaturii spre valori negative de minus 4 - minus 2 grade la finalul intervalului. Nopţile vor fi tot mai reci, încât pentru finalul intervalului media regională va ajunge la minus 8 grade. Probabilitate pentru precipitaţii va creşte după 4 decembrie, dar pe arii mai extinse şi posibil însemnate cantitativ acestea vor fi în perioada 9 - 12 decembrie.
În Dobrogea, în prima săptămână de prognoză se vor înregistra variaţii termice în jurul mediilor multianuale. Astfel, media temperaturii maxime va scădea uşor de la 7 - 8 grade în primele două zile, până spre 4 grade la mijlocul săptămânii, apoi se va încălzi, încât pentru ziua de 9 decembrie sunt estimate maxime în jur de 10 grade. După această dată, este prognozată o scădere treptată a maximelor, astfel că, pentru mijlocul lunii decembrie, media acestora va ajunge la 0 grade. Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 0 grade, nopţi mai calde urmând să se înregistreze în perioada 9 – 11 decembrie, când media acestora va fi pozitivă, de 3 - 4 grade, dar spre finalul perioadei, după 13 decembrie, sunt prognozate minime uşor negative de minus 2 - minus 4 grade. Probabilitate pentru precipitaţii pe arii mai extinse şi posibil însemnate cantitativ va fi mai mare în perioada 9 - 12 decembrie
În Munteana, în intervalul 3 – 9 decembrie, temperaturile maxime vor avea variaţii de la o zi la alta şi vor fi cuprinse în medie între 3 şi 6 grade, urmând ca în a doua săptămână temperaturile medii diurne să scadă treptat până la valoarea de 0 grade. Intervalul de prognoză va debuta cu valori medii nocturne negative, în general de minus 7 - minus 5 grade, însă ulterior, între 5 şi 8 decembrie, temperatura minimă medie va fi mai ridicată, în jurul unei medii de minus 2 grade. În a doua săptămână minimele termice vor fi în scădere, până la o medie de minus 6 grade în zilele de 15 şi 16 decembrie.
Temporar vor fi precipitaţii, cu o probabilitate mai mare de apariţie în intervalul 9 -12 decembrie.
În Oltenia, vor fi în prima săptămână variaţii termice de la o zi la alta, urmând a se înregistra medii ale valorilor maxime cuprinse între 3 şi 8 grade. Ulterior este prognozată o scădere a valorilor termice diurne, astfel că pentru finalul intervalului de prognoză este estimată o medie regională a valorilor maxime de numai 0...2 grade. Temperaturile minime, la începutul intervalului, vor fi în medie de minus 6 - minus 4 grade, apoi se va încălzi, iar pe 5 decembrie se va ajunge la o medie a acestora de 1 grad. În intervalul 6 – 8 decembrie, temperatura minimă nocturnă va fi constantă la valori, în medie, de minus 1 grad. Începând cu 9 decembrie, când se vor înregistra minime în jur de 0 grade, şi până la sfârşitul intervalului, scăderea va fi continuă, până la valoarea medie de minus 6 grade (în zilele de 15 şi 16 decembrie). Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în intervalul 8 – 12 decembrie.
La munte, în prima săptămână de prognoză, temperatura medie diurnă va avea variaţii. Astfel, în zilele de 3 şi 4 decembrie se vor înregistra 3 grade, apoi temperatura va scădea până la minus 1 grad şi se va menţine constantă în intervalul 5 -7 decembrie, urmând ca pe 8 decembrie să se atingă o medie de 1 grad. Începând de pe 9 decembrie, temperatura maximă medie va marca o scădere treptată până la minus 7 grade, în zilele de 13 şi 14 decembrie, apoi, până la sfârşitul intervalului, va creşte până la minus 5 grade. Şi temperatura minimă nocturnă va avea variaţii în prima săptămână, astfel că media va fi cuprinsă între minus 7 şi minus 2 grade, însă după 9 decembrie nopţile vor fi tot mai reci, media minimelor urmând să scadă spre minus 12 - minus 10 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului, însă cantităţi mai însemnate vor fi posibile în intervalul 8 – 12 decembrie.
Citește pe alephnews.ro: PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe