ANPC, controale după ce consumatorii s-au plâns de berea Ciuc cu capace ruginite

Patru fabrici ale Heineken România, care produc bere Ciuc au fost verificate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), după ce mai mulţi consumatori s-au plâns că sticlele au capace ruginite sau gâtul sticlelor cu rugină.

Urmărește
596 afișări
Imaginea articolului ANPC, controale după ce consumatorii s-au plâns de berea Ciuc cu capace ruginite

ANPC, controale după ce consumatorii s-au plâns de berea Ciuc cu capace ruginite

ANPC a desfăşurat, în prima jumătate a lunii august, o amplă acţiune de control, în urma sesizărilor primite, referitoare la existenţa la comercializare a unor loturi de bere Ciuc cu capace ruginite sau cu gâtul sticlelor cu rugină, produse de operatorul economic SC Heineken România SA.

Au fost verificate cele patru fabrici deţinute în România de producător, la Miercurea Ciuc, Craiova, Constanţa şi Târgu Mureş, precum şi distribuitorii acestuia.

Cele patru loturi identificate au fost loturile 152, 156, 173 şi 177, însumând 1.854.180 sticle distribuite.

Sticlele de bere cu rugină pe capac sau pe gâtul acestora, identificate de echipele de control, au fost retrase de la comercializare.

În urma neregulilor constatate, comisarii ANPC au aplicat sancţiuni operatorului economic. A fost aplicată o amendă contravenţională în valoare de 65.000 lei şi s-a luat măsura retragerii de pe piaţă a produselor cu abateri (cele 4 loturi), precum şi dovada retragerii (a cantităţii retrase) şi a distrugerii acesteia.

Până la data de 16 august 2024, au fost returnate de pe piaţă, către producător, 323.795 sticle cu rugină pe capac sau pe gâtul acestora.

ANPC avertizează consumatorii ca, în cazul în care constată, la o sticlă de bere achiziţionată, urme de rugină pe capacul sau gâtul sticlei, indiferent de marcă, să se adreseze comerciantului pentru a-i fi înlocuit produsul sau pentru a i se rambursa contravaloarea acestuia. În cazul în care comerciantul refuză acest demers, consumatorul poate depune o reclamaţie la ANPC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici