ANPC propune închiderea definitivă a unui centru de îngrijire a vârstnicilor din Ilfov

  • Comisarii ANPC au propus închiderea definitivă a unui centru de îngrijire a vîrstnicilor din Ilfov.
  • Inspectorii au constatat, printre altele, că acesta nu avea autorizaţiile specifice domeniului de activitate şi folosea medicamente şi alimente expirate.
Urmărește
292 afișări
Imaginea articolului ANPC propune închiderea definitivă a unui centru de îngrijire a vârstnicilor din Ilfov

Imagine cu caracter ilustrativ

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Ilfov a controlat un centru de îngrijire a vârstnicilor din comuna Siliştea Snagov, satul Gruiu, judeţul Ilfov, anunţă printr-un comunicat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

În urma neregulilor constatate, comisarii CJPC Ilfov au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de 25.000 lei, au dispus oprirea temporară a prestării de servicii şi au făcut propunere pentru închiderea definitivă a unităţii.

„Cu toţii suntem copii, părinţi sau avem în grijă persoane în vârstă, dar ceea ce au constatat comisarii noştri depăşeşte orice urmă de latura umană. În astfel de situaţii, este obligatoriu ca locaţiile să fie autorizate, iar personalul să asigure şi să respecte demnitatea acestor persoane”, a declarat Sebastian Hotca, preşedinte interimar al ANPC.

Printre deficienţele constatate s-au numărat lipsa autorizaţiilor specifice domeniului de activitate, existenţa, în curtea unităţii, a unui bloc alimentar improvizat şi neautorizat, existenţa, printre persoanele cazate spre îngriire şi a unor persoane cu vârste sub 65 de ani, folosirea unor medicamente cu termenul de valabilitate expirat, folosirea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită; fără elemente de identificare, existenţa, în blocul alimentar neautorizat, a unor insecte vii şi în stare inertă, condiţii igienico-sanitare precare: paviment neigienizat, pereţi murdari, băi cu gresie şi faianţă spartă/elemente lipsă, scară cu trepte din sticlă fisurate/sparte.

De asemenea, CJPC Ilfov a sesizat, ca urmare a neregulilor constatate, organele de urmărire penală, cu privire la acest caz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici